Herbicidi u kukuruzu

Pozdrav ljudi,
Vidim svi pricate o Hirošimi ali primenjujete razlicite doze i to me dosta buni, stekao sam utisak da se dosta ljudi ovde kocka sa svojim kukuruzom

Pitanje za clanove koji vise godina primenjuju Hirošimu: da li postoji neka receptura koja je ustaljena tj sigurna da nece naneti stetu kukuruzu a spržiće većinu korova.

kukuruz mi je 6-8 list, ne mogu sa traktorom da udjem u njivu, korova ima svakakvih i odlicno napreduju
jako mi je bitno cim mi se ukaze prilika da prskanje odradim kako treba.

Hvala unapred!
Bas zato je i napravljena posebna tema sa proverenim receptom.
A od tog originalnog recepta ljudi prave male varijacije u zavisnosti sta imaju od korova, pa se dodaje dikamba, ako kukuruz nije preveliki, kao i bonaca recimo.
Da su sprzili kukuruz, ta tema ne bi postojala.
Mislim da je clan @pidikanac koristio dosta jacu dozu od te u startu formirane. Ako ga on nije spalio, onda nece niko od nas 🙂
Tema je formirana prosle godine. Procitaj je. Nema puno strana.

Prosle godine dodje mi čovek i kaže da mu oprskam 2kj kukuruza,reko moze imam i herbicid.Oprskam sa laudisom,nakon 5,6 dana oprskam sa atosom.Covek dodje da plati,pricamo,pijemo kafu i kaze da je seme nabavio od nekoga,ultra hibrid,ja se ukenj.o,reko sto nisi ranije rekao.Svaki dan mu obilazio kukuruz,i na kraju nista mu nije bilo.Ja sam mislio da ultra hibrid ima odredjenu hemiju sa kojom sme da se prska.

50 g rimsulforon, 1 l nikosulfuron, 250 ml mezotrion 0,8 l bonaca, po ha ux 0,1% es plus. Terbutilazin sam izbacio ove godine. Ide korekcija u 7-8 listu verovatno monsun ako bude potrebno.
Imam još dve njive gde se ni kukuruz, ni zemlja ne vide od poponca, ono je neverovatno odakle više izbija, prošle godine je tu bila pšenica, puna doza bonace nije iskorenila rizom, kao ni dikamba pre dve sezone u kukuruzu.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Ok, ja pitam zato sto mi treba savet. Kukuruz je ultra. To svakako treba iskoristiti.
Ako sme focus ultra da se pomesa sa bonacom i dikambom, eto resenja.
Poslednjih 10 godina sejem soju, pa evo sad kukuruz. Prosto mi neverovatno da dve aktivne materije tj nikosulfurom i rimsulfuron, koje su namenjene za rizomski sirak ne mogu da ga ubiju u praksi kako kazete. Jeste veliki ali nije valjda toliko preveliki za punu dozu dva namenska preparata.

Posle 10 godina soje imaš ovoliko sirka u njivi? To nešto ne štima...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Пре 7 дана 30г по јутру Ринико...Римсулфурон-Никосулфурон.Сирак се мало протресо и тера даље шта мислите колико Еквипа по јутру да поновим?

Пре 7 дана 30г по јутру Ринико...Римсулфурон-Никосулфурон.Сирак се мало протресо и тера даље шта мислите колико Еквипа по јутру да поновим?
Isto tako prosle godine Rimsulfuron-Nikosulfuron, uradio posle i sa Equipom, i nikom nista, udavi mi sirak kukuruz, ali ni Equip da ga dirne. Jedino sam ga malo spasao špartanjem i zagrtanjem

Ja sam prošle godine uradio nekih 10 jutara Equipom, jače je delova Rim i nikosulfuron nego Equip na sirak

Posle 10 godina soje imaš ovoliko sirka u njivi? To nešto ne štima...
I ja se isto pitam kako je to moguce. Svaki put ga uspesno ubijem i opet izbije.

Prosle godine sam ga korektivno prskao 17og juna, otisao na more i vratio se 3 jula. Odmah u njivu a tamo milina za oci. Lepa i cista. Ali posle je nastupila susa, soja je stagnirala a sirak se ponovo pojavio i nisam ga prskao. Nije mi se ulazilo sa 16.9 gumama... A trebalo je...

Ja sam prskao prošle godine soju 2 puta od sirka i posle žetve total. Ove godine ostao semenac i poneki rizom

Imam jednu problematičnu njivu kukuruza ove godine.... pre nicanja išao mont+terbis, pre nedelju dana dobio punu dozu principal flexa, e sad sirak je dobio malo ali sad razmišljam da li još da ga tučem sa laudisom ili da idem samo na špartanje, zagrtanje i da ga tako ostavim...
248448aa16de69cc100e13e78f17f9c1.jpg

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh