Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dokle god možeš ući u njivu.I ja naginjem na tu odluku, da mu dam još malo laudisa... a I nadam se da će se naći i termin za špartanje... do kojeg lista smem ići sa laudisom i koju dozu?
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Te doze sto pisu na flasama moze da se okaci macku o rep par hemija preporucene doze skidaju korove ovo sve stavljam duplo na takvu njivu ti savet da posejes psenicu 1 godinu neka obrada i udri total 5,6 lit 1kj a fokusa uvek idem doze jake i 2x ako treba ...I ja se isto pitam kako je to moguce. Svaki put ga uspesno ubijem i opet izbije.
Prosle godine sam ga korektivno prskao 17og juna, otisao na more i vratio se 3 jula. Odmah u njivu a tamo milina za oci. Lepa i cista. Ali posle je nastupila susa, soja je stagnirala a sirak se ponovo pojavio i nisam ga prskao. Nije mi se ulazilo sa 16.9 gumama... A trebalo je...
Calisto (mezutrion) je pre kostao 100e i na sva poskupljenja mezutrion pojeftinjuje i kosta oko 3800, normalno da ne stima ...Još jednom da konstatujem, razumem da je sirak postao rezistentan na sulfoniluree ali kako kukuruz da postane, sad ljudi tuku sa duplim dozama i kukuruzu ništa a pre čim malo preteraš kukuruz dobije po nosu, nešto neštima.
Koliko lodina dodajes uz laudis i koliki je kukuruz, mislim do kog lista zbog lodina?Ovde kod mene mora da postanu korovi rezistentni. U jednoj apoteci kome god da prskam usluzno plamen(dikamba) i talisman(nikosulfuron).
I tako svake godine.
Moj okadio veceras laudis+lodin. To mu je od mene za ovu godinu.
Tako i bi i kod mene danas.Zavisi koliko para hoces da ulozis u prskanje. Ja bi licno prvo kompletnom hirosimom, a kasnije fokusom. Skupo, ali delotvorno.
Oko 4 pera, mozda su neki i peto. Moze do setog po preporuci proizvodjaca.Koliko lodina dodajes uz laudis i koliki je kukuruz, mislim do kog lista zbog lodina?
Дали задњих година користиш Еквип у тим њивама?Да и на њега није постао резистентан.Што се Фокус хибрида тиче ја сам ишао 1л+0.7л по кј у размаку од 15 дана јер је Сирак ницао у етапама а њиве су баш заражене сирак-зубача.2,5L/ha, njiva ima malo špic pa sam namerno preklapao bez gasenja sekcija, svuda isto ništa
Hoces i Zolju da ga dokusuris?Tako i bi i kod mene danas.
Oprskao sam sa Nagasakijem. Utrosak vode 220 litara/ha
mezotrion 0.25 lit/ha
terbutilazin 1 lit /ha
nikosulfuron 1,1 lit/ha
rimsulfuron 35g/ha
dikamba 0,4 lit/ha
lodin 0,4 lit /ha
Evo i cena ako nekog zanima da uporedi
Talisman 1190 din litar
Terbis 990 din litar
Lodin 2890 din litar
Agrodimark 1990 din litar
Mezatron 129 din 250ml
Rimex 690 din 30g
Po hektaru ispalo 6200 dinara ova doza.
picture hosting
Pa vidis da mi kolege rekose da je trebalo puna doza dikambe i lodina, tako da sam dzabe ovaj moj koktel nazvao NagasakiHoces i Zolju da ga dokusuris?