Herbicidi u kukuruzu

Je l radio neko monsun kao korekciju Hirošimi? Dodao sam bonacu, bez terbutilazina.
Radi li išta pirevini?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Komšija je oprskao kukuruz adengom...neznano koja doza.al kukuruz je sav pobijelio...bijel potpuno...četvrti..peti list

Prošle godine sam radio korekciju Equip-om (foramsulfuron 22.5g/l + izoksadifen-etil 22.5g/l), rizomski sirak je preživeo bez problema. Jako male znake je pokazivao da je uopšte oprskan.
Da li bi Monsoon active (foramsulfuron 30g/l + tienkarbazon-metil 10g/l) uradio ove godine išta?
Logika mi kaže da ne bi, osim ako tienkarbazon-metil nije zadužen za sirak.
Korekciju ću svakako raditi Laudisom, ali me zanima da li je vredno pokušati sa Monsoon-om

Код мене хирошима ево већ трећу сезону оправдава своје име. Њиве очисти милина их обићи иако јој време не иде баш на руку.

Prvi sam bio za Monsoon jer je radio radnju izuzetno.Nakon par godina počeo je da preskače štir, to mu nisam oprostio jer time ne opravdava sebe a cenu pogotovo.Hirošima čisti njive cele godine, na dosta parcela idem suncokret posle kukuruza, uglavnom od širokolisnih korova imam palamidu i to je to, a od ove godine u miks ubacujem Dikambu jer sam recept ne rešava istu pa će ovo da sredi stanje.

Ja godinama radim
Mezotrion
Terbis
Nikosulfuron
Za sad radi posao,videcemo u buduce.
Imam neke nove arende,prskao sam u subotu,uglavnom bila je botanicka basta,pa kad stignem da obidjem slikacu,pa da vidimo koji su korovi kapitulirali,a koji ne.

Imam 2 parcele jedna od 5 kj jedna od 2 kj, ova od 5 je odradjena samo Matonom u 3 listu a ova manja sa Adengom + Maton.
Trenutno kukuruz verovatno je prosao 6 list. Sirka ima samo na ovoj vecoj parceli i ne znam da li koristiti i Rimsulfuron + Nikosulfuron?
Pitao bi da li smem slobodno ici dozom Terbutilazina od 0,6 l/kj + Mezotrion.
Nece li skoditi Terbis u toj kolicini kukuruzu?

Tako i razmisljam da ne koristim te am.
Pozitivno je to sto je sirak u jako maloj kolicini od par krugova.
A Terbis jel bezbedan u mixu sa Mezotrionom ako je kukuruz 6-7 listova?

Пионир 9911 и 9889 опрскано Хирошимом. Широки корови су потпуно изгорели, али овај семенски сирак нешто слабо.
Чини се да је мало пожутео, али искрено сам очекивао и за њега да би требало брзо да изгори као широки (или не? 🤔).
Ишао са 1л нико. и 60гр рим. по хектару.

@caco
Pročitao sam šta je pisano, ali Equip mi nije uradio posao uopšte prošle godine. Jedna a.m. im je zajednička, a druga kod Monsoona moguće da radi posao na sirku

IMG-20230602-093957450-HDR.jpg
15 Дана од третмана ...Дикамба0,4л +30г+ Ринико+инекс(оквашивач) по кј
IMG-20230602-094030332-HDR.jpg

Пионир 9911 и 9889 опрскано Хирошимом. Широки корови су потпуно изгорели, али овај семенски сирак нешто слабо.
Чини се да је мало пожутео, али искрено сам очекивао и за њега да би требало брзо да изгори као широки (или не? 🤔).
Ишао са 1л нико. и 60гр рим. по хектару.

Ne reče najbitnije....koji je to dan od primjene

Nazad
Vrh