Herbicidi u kukuruzu

Zar je tolika džungla? Kad si sejao kukuruz? Zar nisu u 6-7 listu? Možda je bolje da smanjiš dikambu na 0,5lit (zbog za svaki slučaj) a eventualno dodaš 0,8-1lit terbutilazina da pojačaš dejstvo.

Ja sam prskao sa tom kombinacijom samo bez Nikosulfurona.Razlog za to je poponac koji je patosao na nekim parcelama+ambrozija a to Mezotrion i Terbutilazin ne rešavaju.Sve je potpisalo kapitulaciju a kukuruz je u to vreme imao 4-5 listova.

Zar je tolika džungla? Kad si sejao kukuruz? Zar nisu u 6-7 listu? Možda je bolje da smanjiš dikambu na 0,5lit (zbog za svaki slučaj) a eventualno dodaš 0,8-1lit terbutilazina da pojačaš dejstvo.
Nije baš dzungla. Nisu veliki korovi,ali ima ih raznih. Zbog abutilona moram mezotrion,a zbog ambrozije dikambu. Slična situacija kao kod Matića. Zbog toga pitam da li smeju ove dve (tj. tri) aktivne materije da se mešaju u redovnim količinama.
Kukuruz posejan ako se dobro sećam 7. maja.

Mislio sam da grešiš u brojanju listova, ali ako je 7-mog sejan onda je sigurno taj uzrast.
Ako ima svega, ja bi ubacio i terbutilazin... neka i njega malo pomirišu travke.

Ja cu morati da menjam preparate. Uzeo sve za Hirosimu. Medjutim ova kisa ne dozvoljava. Uzecu na kraju Laudis i idem 2 l/ha. Jedino me brine da li cu uspeti da ikako udjem u njivu i s njim isprskam. Bas je blato.

Volio bih vidjeti kakvi uslovi trebaju biti da vuku prikolicu u siliranju kad im je blato da prskaju kukuruze, tu je dovoljan jedan dan bez padavina pred prskanjem i dva sata posle prskanja da se odradi poso

Dajte meni neku kombinaciju. Kukuruz je blason duo ultra. Namerno posejan ultra jer znam sta je ispod povrsine sto se i vidi.

Njiva ima od korova 95% rizomskog sirka. Tu su i divlja kupina i jos po neki sirokolisni korov.
Da li je dovoljno da idem na punu dozu nikosulfurona (1,25 lit/ha) uz rimsulfuron 60g i da dodam nekih 0,7 litra bonace? Pa kasnije da ponovo cekam sirak sa focus ultra?

free pic hosting

Focus ultra se ne preporucuje da se mesa sa drugim herbicidima. Zato mi sada treba "obicna" hemija, kako si je nazvao zbog sirokolisnih korova.

Čekaj, zar se u ultra hibridima može koristiti nikosulfuron i rimsulfuron? Ustvari ako i može, zašto bi trošio pare na tu hemiju koja svakako neće odneti sirak? To ti rešava fokus, a ovo širokolisno (divlja salata i kupina) rešava bonaca u punoj dozi, dodaš i dikambu u full-u i po meni bi to bilo to. Sirak kao što piše Ni ko la 2x po 1lit/kj. Ako grešim, kolege, slobodno me ispravite.

CvetojevicM sve si u pravu. Jedan dan pre prskanja bez kise i posle dva sata posleprskanja. Samo sto to nikako da se ostvari. Petak subota palo je vise od 50 l i sada svaki dan dodaje po malo. Padne kisa pa stane i prodje par sati pa onda opet padne. A ako mislis da je lako sad kod mene da se prska evo slobodno dodji da mi pokazes koliko je to lako. Necu imati nista protiv da mi prakticno pokazes. A kako izgleda siliranje po blatu niti znam niti zelim da to vidim. Zao mi je kad vidim na snimcima kako se ljudi zaglavljuju i kolika je to muka.

Čekaj, zar se u ultra hibridima može koristiti nikosulfuron i rimsulfuron? Ustvari ako i može, zašto bi trošio pare na tu hemiju koja svakako neće odneti sirak? To ti rešava fokus, a ovo širokolisno (divlja salata i kupina) rešava bonaca u punoj dozi, dodaš i dikambu u full-u i po meni bi to bilo to. Sirak kao što piše Ni ko la 2x po 1lit/kj. Ako grešim, kolege, slobodno me ispravite.
Ok, ja pitam zato sto mi treba savet. Kukuruz je ultra. To svakako treba iskoristiti.
Ako sme focus ultra da se pomesa sa bonacom i dikambom, eto resenja.
Poslednjih 10 godina sejem soju, pa evo sad kukuruz. Prosto mi neverovatno da dve aktivne materije tj nikosulfurom i rimsulfuron, koje su namenjene za rizomski sirak ne mogu da ga ubiju u praksi kako kazete. Jeste veliki ali nije valjda toliko preveliki za punu dozu dva namenska preparata.

Pozdrav ljudi,
Vidim svi pricate o Hirošimi ali primenjujete razlicite doze i to me dosta buni, stekao sam utisak da se dosta ljudi ovde kocka sa svojim kukuruzom

Pitanje za clanove koji vise godina primenjuju Hirošimu: da li postoji neka receptura koja je ustaljena tj sigurna da nece naneti stetu kukuruzu a spržiće većinu korova.

kukuruz mi je 6-8 list, ne mogu sa traktorom da udjem u njivu, korova ima svakakvih i odlicno napreduju
jako mi je bitno cim mi se ukaze prilika da prskanje odradim kako treba.

Hvala unapred!

Nazad
Vrh