Herbicidi u kukuruzu

Slucajno ostavljena kontrola, pre oko 2 nedelje radjeno 0.6l/ha dikamba 10grama prosulfuron (pik) i 30 grama rimosulfuron.. Provukao se neki koji je bio zaklonjen a ima i po neki nov ponik tako da je u pucanj uradjena korekcija sa 0.9 nikosulfuron 0.25 mezatrion i 0.8 terbutilazin

U dolji se malo pati sa blatom..
Ovo je od juce pogled na srem dok sam cekao hoce li na nas kisa ili nece

Poslednja izmena:
Dodao bih fluroksipir uz nikosulfuron, mezotrion i terbutilazin imam kupinu u jednoj njivi nije velika ali je ima. Da li da idem 0,8l/ha ili moze manja doza ?

Ja sam sve odradio sa laudisom.Hteo sam ići još sa atosom,uradio 15kj,40kj necu moći,već je osmi list,a ne znam kada će se moći prskati,jos nedelju dana svaki dan kišu pokazuju

Može li se uz laudis dodati mezotrion da se malo pojača jer mi ostalo nešto malo još od prošle godine pa da ne propadne?

Bio da obiđem neke njive problematične zbog sirka. Posle prskanja nikosavom 0,7l/kj 10 dana ne samo da sirku nije ništa, već uopšteno uskolisnim korovima nefali ništa. Malčice dobili bleđu boju i evo sve tera dalje. Moraće da radi monsun izgleda....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Imas rezistentan sirak na sulfonil urea preparate, nece tu ni monsun nista uraditi samo ces pare baciti. Bolje kupi laudis, semenac ces unistiti a rizomac malko usporiti dok ne pobegne malo kukuruz mada ako je mnogo gust mozda ti je zagrtanje spartacem jeftinija i efikasnija opcija.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Ajd što je sirak rezidentan al što i svi ostali uskolisni korovi?
Biće da je tu nešto i do hemije....
Ovo su njive gde je presevan suncokret koji je i namenski bio planiran baš zbog sirka. Naknadno je hemija nabavljena.
Ono iz redovne setve prskano malo ranije, i ranije nabavljena hemija odradilo posao extra....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Mozda je do temperature, ja sam isto na presevanom suncokretistu sejao kukuruz ali sam ga zveknuo totalom pre nicanja kukuruza. Eventualno laudisom ako bude trebalo posle ovih kisa. Izbegavam sulfonil urea preparate bar nekoliko godina, mislim da bismo svi trebali.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Može li da se mešaju u punoj dozi dikamba (0,6-0,7 l/ha) i mezotrion (0,25 l/ha) ? Kukuruz ima 5, tek poneki 6 listova. I nikosulfuron 1,25 l/ha.

Nazad
Vrh