Herbicidi u kukuruzu

Imam laudis za zeleno.

Ima zubace, sirka iz semena, kopine i poponca.

Zubacu znam da ce samo da uspori, da li sme da se doda sa ludisom Fluroksipir (lodin, bonaca , tomigan...) ?

Da li ce fuluroksipir unistiti poponac ? Da se drzim preporuke 0.8l po H ili da stavim jedan litar ?

Medeya i terbis uradili posao
Danas jos malo Remixa 25g/kj i mezatrona 1dl kj+4kg ureje
8YGDWKs.jpg

FfjZvr2.jpg
RFcKxYG.jpg

Mezotrion ništa ne smeta, upravo zbog produženog zemljišnog dejstva.Čisti njivu tokom cele godine, čak i sledeće godine nema skoro ništa od širokolisnih korova koliko dobro odradi posao, naravno poželjno je da bude padavina kako bi se aktivirao, ova godina je pun pogodak što se njega tiče.
Jel se njegov efekat poništava ako se radi špartanje ili deluje i nakon toga?

Hteo sam da idem sa 1l Nikosav, 40g Sorgum, 0.25 Mezotrion po ha, ali se bojim da je to previse sulfurona. Dal da smanjim Sogrum na 33g/ha?
Slicnu dilemu imam, u 4. listu isao dikamba + nikosulfuron split, 0.6l/ha . Da li smem da dodam rimsulfuron uz drugu polovinu nikosulfurona, mozda i njega pola doze ?
Za sirokolisne drugo prskanje plan je standardna hirosima, mezotrion 0.25l/ha + terbutilazin 1l/ha, i to verujem da nece smetati kukuruzu.

Nisu mi zapusavale dizne da li se nesto nakupljalo na filterima ne znam, ali nisam imao problema ni sa pritiskom ni na diznama.

У 5. листу опрскано (по х) са 1л Никогана, 60гр Соргума, 1л Резона, 0.25л Корниста уз додатак 0.35л Инекса.

Nazad
Vrh