Herbicidi u kukuruzu

Isao sam sa Skautom i Talismanom,sad je kukuruz u 7-8 listu(ima i manji)...ali samonikli suncokret se nije osusio nego samo malo pozuteo,proslo je 20 dana od prskanja...da li da cekam jos ili da idem ponovo sa prskalicom i cime mi preporucujete,i sta da dodam za sirak koji je kasnije nikao?

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Isao sam sa Skautom i Talismanom,sad je kukuruz u 7-8 listu(ima i manji)...ali samonikli suncokret se nije osusio nego samo malo pozuteo,proslo je 20 dana od prskanja...da li da cekam jos ili da idem ponovo sa prskalicom i cime mi preporucujete,i sta da dodam za sirak koji je kasnije nikao?

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
Imas calaris pro

Ova kisa neda da se prska. A kukuruz raste. A i trava. Bice čupavooo uraditi. Kazu tek od 2 juna prolepsavanje. Dakle jos 7 dana ovako. Posle toga nema sanse da se prska.

Hteo sam da idem sa 1l Nikosav, 40g Sorgum, 0.25 Mezotrion po ha, ali se bojim da je to previse sulfurona. Dal da smanjim Sogrum na 33g/ha?

Mezotrion ništa ne smeta, upravo zbog produženog zemljišnog dejstva.Čisti njivu tokom cele godine, čak i sledeće godine nema skoro ništa od širokolisnih korova koliko dobro odradi posao, naravno poželjno je da bude padavina kako bi se aktivirao, ova godina je pun pogodak što se njega tiče.

Nazad
Vrh