Herbicidi u kukuruzu

U pravu si Momo,izvinjavam se,sejao sam ULTRA hibride.Jedino za njih može FOKUS ULTRA.
Mislio sam da se podrazumeva,ko je pratio da sam sejao Lexxtor duo.

Imam neki nepoznati korov u kukuruzu di je bara.Znaci visoka oko pola metra ima male zute cvjetice.A prekrila svu zemlju.Da li tko zna sta je to i sa cim da poprskam?Mogao bi totalom ali ce i kukuruz stradati a ne bih to.

Imam ja to . Prskao sam mezotrionom i terbisom pa sam dodao fluroksipir ali slabiju dozu . Oko pola litra po hektaru . Eno ga smotan do zemlje vjerovatno crkava.
Jel kao uspravni stapovi , brzo raste uvis i ima vec zute cvatove?

Mislim da je tako nesta.Sad mislim da nisu stapovi kod mene ali je onako gusto i Medeya+Terbis ga nije dirnilo ni malo.

Jel ovo? Prskano prije 2 dana hirosima bez nikosulf plys fluroksipir samo pola litta

KOc6wN8.jpg

Maton+terbutilazin vs poponac (a i sve ostalo).
Biće problema sa sirkom pošto nikosulfuron ga samo požuteo malo izgleda....
Inače d2 mi je mnogo bolje odradio korove nego dikamba. Od d2 korovi su nestali kao što se vidi a dikamba ih je sve deformisala ali su još uvek prisutni na njivama....
1fc0f1c45986dee83160f65bd86a9fde.jpg
82651472c7fa0a85217b38127b00c798.jpg
633cc5d416de5b6a31f19fd2b5f906da.jpg

Sledi špartanje za par dana i to je to od mene.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Žabnjak ljutić (Ranunculus acris)žabljak...nasao na netu da se tako zove.Moram sa necim mozda dikambom ali ne znam da li to rjesava dikamba.

Jednu prskalicu odradio danas sa hirosimom pojacanom sa dikambom 0,5l po ha i sad se nesto oblači.Nisam pametan da li ići ili ne ići pitanje je sad.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

A ljutic . Jak je nenormalno al nemoj da se brines . Hirosima ce ga zeznuti sprljiti , trajace jako dugo al i on strasnije izgleda neg sto jest . On svejedno staje sad , ccjetovi opadnu i ne raste vise , cak se i smanji sam . I total cak ga jako sporo ubija . 2.4d najbrze

Nazad
Vrh