emigrant
Član
Danas oprskano Torro+Peak,dalje ćemo videti hoće li biti potrebe za korekcijom.A za uskolisne korove ide Fokus.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bio sam jutros u poljoapoteci da zamenim Zeazin, prodavac je odmah rekao da zna o čemu se radi i da je zadnja tura Zeazina napravila problem. Uzeo sam Capone, plus sam imao nešto Zeazina od prošle godine, i nikakvih problema danas nisam imao sa diznama.Zbog sinoćne kiše nisam išao ujutro da prskam već od podneva. Oprskao sam jednu prskalicu i evo opet kiša. Ali je dobro da je pala, jer da nije nastavio bih sa mučenjem. Tu jednu porskalicu sam prskao skoro dva sata, Zeazin nenormalno začepljuje dizne. I ne samo kod mene, čujem od još par drugara isto. Više sam čistio sita i dizne nego što sam prskao. Kad skinem diznu unutra je kao kreč kad se osuši, granulacija od peska do mini ljuspica. Dizne su IDKT trojke, a sita su neka metalna dosta sitna. Ranijih godina nisam imao nikakvih problema sa istom kombinacijom, ne znam šta je sad problem. Probaću sutra da zamenim preostali Zeazin za neki drugi otrov, ako prodavac bude hteo da primi robu nazad...
Tako pise... i da ima protektant pa mi nije jasno zbog čega se ovo desilo.Flex je do 8 lista
Sme i terbutilazinAko kukuruz pređe 5 listova onda od Hirošime može da se koristi Nikosulfuron (do 6), Mezotrio (8) i Rimsulfuron (7). Ostalo ne bi smelo.
Sad nešto čitam kakav je ovaj Principal Flex. Kod njega je Dikambe 510,42 g/l, Nikoslufurona 62,475 g/l i Rimsulfurona 31,25 g/l. Jeste da u sebi ima protektant ali interesantno da u njemu ide dosta Dikambe. Sad je pitanje da li u preparatima za Hirošimu ima tog protektanta pa da se ona može koristiti.
Fokus ultra??Danas oprskano Torro+Peak,dalje ćemo videti hoće li biti potrebe za korekcijom.A za uskolisne korove ide Fokus.
I kod mene potpuno ista situacija. Juce sam prskao Bonacom, 0.9l/ha. Danas vidim da je štavelj pao. Trebalo bi da ga nosi i dikamba.Drugari opet ja... Jedna njiva prskana na crno. Rezon+Bassr i nema nijedne travke al zato Štavelja ili Zelja na izvoz. Imam na par ogumaka poprilično. Bas bode oči. Kukuruz je od 3-5listova.
Pazite sta pisete , mozete nekome ogromnu stetu napraviti .Danas oprskano Torro+Peak,dalje ćemo videti hoće li biti potrebe za korekcijom.A za uskolisne korove ide Fokus.