geci
Član
Pa uglavnom pise 250g/kg
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Тим калкулацијама сам се бавио и ја ових дана, али сам као референцу узимао количину активних материја у "Агромаркетовом Ринику" (ринсулфурон и никосулфурон), па како га нема код мене у околини, да направим свој "Ринико" од поменутих активних материја. И онда, сасвим случајно набасам на неки текст чији су аутори људи из "Агромаркета" - https://www.agromedia.rs/agro-teme/...prve-ruke/?_rstr_nocache=rstr613627e42c70c6d8Ne znam sve zavisi koji je rimusulfuron I koliko Ima g/kg a.m. spram toga ide pretvaranje racunanje i kombinovanje
Ako sam te razumeo isao si 0.14 gr/kj rimusulfurona sa 0,4 lit/ha nikosulfuronaJa sam jutros jednu prskalicu odradio hirosimom 4kj njive koje su katastrofa, i morao prekinuti duva vetar kao lud. Idem sve po originalnom receptu samo rimsulfuron ispada 26g/h. Mozda sam mogao i bez njega ali ajde ima do komsija malo sirka. Videcu rezultat za koi dan.
Ide,Jel ide lepak u hirosimu
Original kaze 1l po ha.0,7l/h nikosulfurona, tako kaze originalna receptura
Inex није потребан јер имаш nikosav који је у формулацији OD (уљна дисперзија) али не смета.Ja sam isao sa kolos 480(mezotrion 480g/l) 0,25/ha,terazor(terbutilazin 500/l) 1l/ha,nikosav(nikosulfuron 40g/l) 1.2l/ha,rimex(rimsulfuron 250g/l) 40g/ha plus 1% inex lepak
Meni nedaj boze da treba korekcija ali ide uni combo paketAko se koristi odma Mezotrion teško da ce neko moci da korektira kasnije ako udare kiše. Ja radim neku kombinaciju jer kod nas ima mnogo samoniklog suncokreta . Uglavnom koristim WG formulaciju
Rimsulfuron 40g/ha
Nikosulfuron 70g/ha
Peak 10g/ha
Mustang 0,4 l/ha
Inex okvasivac 1dcl.na 100lit vode.
I to bi bilo za ovaj tretman . Ako se pojave kiše onda Mezotrion i još nešto što bi eventualno moglo da deluje na sirak mada cisto sumljam.
Ja sam radio 25 ha. sa Adengom kad je bio kukuruz u 2-3 listu. Mislio sam da sam uradio poso ,kad sam obilazio njive videlo se da se žuti divlji suncokret ali semenski sirak i muhar nista. Danas kad sam obiso druze to je Marakana.Meni nedaj boze da treba korekcija ali ide uni combo paket
15g/kj rimusulfurona, a 0,4l/kj nikosulfurona. Sto jel mala doza?Ako sam te razumeo isao si 0.14 gr/kj rimusulfurona sa 0,4 lit/ha nikosulfurona