Herbicidi u kukuruzu

Pa uglavnom pise 250g/kg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nije taj recept sveto pismo,pa da mora da bude toliko ili neće valjati.
Kombinuj prema korovima koje imaš u njivi.Ako ima više muhara a manje sirka,ubaciš punu dozu rimosulfurona a pola foze nikosulfurona.

Ja sam jutros jednu prskalicu odradio hirosimom 4kj njive koje su katastrofa, i morao prekinuti duva vetar kao lud. Idem sve po originalnom receptu samo rimsulfuron ispada 26g/h. Mozda sam mogao i bez njega ali ajde ima do komsija malo sirka. Videcu rezultat za koi dan.

Ne znam sve zavisi koji je rimusulfuron I koliko Ima g/kg a.m. spram toga ide pretvaranje racunanje i kombinovanje
Тим калкулацијама сам се бавио и ја ових дана, али сам као референцу узимао количину активних материја у "Агромаркетовом Ринику" (ринсулфурон и никосулфурон), па како га нема код мене у околини, да направим свој "Ринико" од поменутих активних материја. И онда, сасвим случајно набасам на неки текст чији су аутори људи из "Агромаркета" - https://www.agromedia.rs/agro-teme/...prve-ruke/?_rstr_nocache=rstr613627e42c70c6d8

Оно што нас интересује пише овако: "“Preparat Siran primenjuje se u dozi od 1,3l/ha, a rešava problem uskolisnih korova, pre svega divljeg sirka iz rizoma. Još bolja varijanta jeste kombinacija Sirana i Rimexa, preparata sa različitim aktivnim materijama, koji u kombinaciji mnogo bolje deluju na divlji sirak. U ovom kombinaciji Siran se primenjuje u dozi od 0,8l/ha, a Rimex u dozi od 40gr/ha”, navodi Pejović.

Ja sam jutros jednu prskalicu odradio hirosimom 4kj njive koje su katastrofa, i morao prekinuti duva vetar kao lud. Idem sve po originalnom receptu samo rimsulfuron ispada 26g/h. Mozda sam mogao i bez njega ali ajde ima do komsija malo sirka. Videcu rezultat za koi dan.
Ako sam te razumeo isao si 0.14 gr/kj rimusulfurona sa 0,4 lit/ha nikosulfurona

Ja sam isao sa kolos 480(mezotrion 480g/l) 0,25/ha,terazor(terbutilazin 500/l) 1l/ha,nikosav(nikosulfuron 40g/l) 1.2l/ha,rimex(rimsulfuron 250g/l) 40g/ha plus 1% inex lepak

Ja imam tu recepturu za original
0ebf4a9f3d104c8c318bb5ca2391d337.jpg

Ako se koristi odma Mezotrion teško da ce neko moci da korektira kasnije ako udare kiše. Ja radim neku kombinaciju jer kod nas ima mnogo samoniklog suncokreta . Uglavnom koristim WG formulaciju
Rimsulfuron 40g/ha
Nikosulfuron 70g/ha
Peak 10g/ha
Mustang 0,4 l/ha
Inex okvasivac 1dcl.na 100lit vode.
I to bi bilo za ovaj tretman . Ako se pojave kiše onda Mezotrion i još nešto što bi eventualno moglo da deluje na sirak mada cisto sumljam.

Ja sam isao sa kolos 480(mezotrion 480g/l) 0,25/ha,terazor(terbutilazin 500/l) 1l/ha,nikosav(nikosulfuron 40g/l) 1.2l/ha,rimex(rimsulfuron 250g/l) 40g/ha plus 1% inex lepak

Inex није потребан јер имаш nikosav који је у формулацији OD (уљна дисперзија) али не смета.
А ако баш треба корекција (мада не верујем) онда laudis. Очистиће широколисне а усколисне зауставити неко време. А не би требало јер мезотрион има земљишно дејство које се појачава како буде кише.

Poslednja izmena:
Ako se koristi odma Mezotrion teško da ce neko moci da korektira kasnije ako udare kiše. Ja radim neku kombinaciju jer kod nas ima mnogo samoniklog suncokreta . Uglavnom koristim WG formulaciju
Rimsulfuron 40g/ha
Nikosulfuron 70g/ha
Peak 10g/ha
Mustang 0,4 l/ha
Inex okvasivac 1dcl.na 100lit vode.
I to bi bilo za ovaj tretman . Ako se pojave kiše onda Mezotrion i još nešto što bi eventualno moglo da deluje na sirak mada cisto sumljam.
Meni nedaj boze da treba korekcija ali ide uni combo paket

Meni nedaj boze da treba korekcija ali ide uni combo paket

Ja sam radio 25 ha. sa Adengom kad je bio kukuruz u 2-3 listu. Mislio sam da sam uradio poso ,kad sam obilazio njive videlo se da se žuti divlji suncokret ali semenski sirak i muhar nista. Danas kad sam obiso druze to je Marakana.
Odma sam skupio sve zalihe sto sam imao i ujutru stize arsenal rimex i siran u wg formuli i opsti rat . Imace vise od 10 dana kap kise nije palo

Meni adengo je skup sport ako posle primene ne padne kisa,jedne god. Sam radio sa njim i nisam odusevljen. Po mome bolje onda ici neku split varijantu

Nazad
Vrh