Herbicidi u kukuruzu

Koliko dana treba da prodje da se vidi efekat nikosulfurona na semenski sirak? Prskao sam 09. 05. i nesto ne primecujem promene jutros. Maton i zeazin ocistili sve siroke a sirak se ne predaje

Ja prskao totalom pre 7 dana na crno.
3L/kj na 100L vode

Sirku posle 7 dana apsolutno nista ne fali, bar da se oklembesio, bukvalno nista

Sent from my M2012K11AC using Tapatalk

Danas zavrsio prskanje, negde malo i zakasnio, kukuruz 5-6 razvijenih lista ali bice ok, Nesto uradjeno Talisman, Maton, Dimbo, rezon, sa malo manjom dozom, ostalo Siran,Dimbo,Mustang i Rezon. Da je hladno vreme preskocio bih tu varijantu ali temperature su idealne, kasnije mozda odradim skaut ako zatreba

Nisam ga koristio godinama ali imam onaj rastavic a njega samo hoce 2.4 d da uspori, maton ide do pet razvijenih lista nije to nista, prskao sam ljudima 7-8 lista malo se nakrene par dana i bio im kukuruz odlican.Znam da ce neko reci da je to nemoguce, da je tu umanjen prinos ali da se to ne vidi ovako, ja znam sta sam radio i video.Svi beze od 2.4d kao djavo od krsta a do pre 10-15 godina, uopste nije bio problem.

Da li je neko probao prosle godine herbicid Aquila, generik laudisa?
001c22421a39e6d8ebdbe9c7879f3ddb.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

A gde ima da se kupi aquila, probao sam na vise da nabavim i nista, zapravo niko od dobavljaca nije ni cuo za aquilu.

A gde ima da se kupi aquila, probao sam na vise da nabavim i nista, zapravo niko od dobavljaca nije ni cuo za aquilu.
Cuo sam da ima u jednoj firmi kod mene u blizini, planiram da ih zovem u ponedeljak pa cu se javiti sa info za cenu. Zanimalo me je da li je neko probao kakva je.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh