Herbicidi u kukuruzu

Juče sam gledao njivu koja je pre desetak dana bila relativno čista. Sad je džungla od divlje kupine, palamide i poponca, sve vrlo brzo raste i počinje da ometa kukuruz. Mislim da prskam danas dikambom puna doza i nikosulforon 0,5 l/ha zbog sitnog muhara i da pojačam dejstvo na palamidu i poponac. Kukuruz 4. list, ponegde se tek pojavljuje 5. Kasnije korekcija ako bude potrebno.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Po mom iskustvu, nikosulfuron u dozi 0.5-0.75 l/ha nema nikakvog efekta na muhar. Ja bih odmah išao punu dozu.

Radio sam neke parcele Adengom pre 6 dana, hoce li ubiti ovaj sirak iz semena ili da palim sa Laudisom?
4e4ff1fc94d3d158440b9ce772d63a80.jpg
Ja danas obilazio njive sto sam radio sa adengom pre 10 ak dana. Zakljucak, nije odradio posao kako sam mislio, iako nije bilo padavina za tih 10 dana. Jako sporo unistava samonikli suncokret, ima novih ponika samoniklog tako da idem sutra opet sa pikom da ga sredim, kukuruz ima 5 listova. Na nekim njivama nije sredio ni cicak ima malih biljcica kojima ne fali nista , tj nista ih ne susi. Ima i mladog sirka kome nije nista uradio.....

Po mom iskustvu, nikosulfuron u dozi 0.5-0.75 l/ha nema nikakvog efekta na muhar. Ja bih odmah išao punu dozu.
Одустао сам од двократног прскања. Идем Хирошима + Дикамба, чекам пуни пети лист који је тек кренуо, ови што су касније никли креће 4. лист. Биће мало гушења кукуруза док корови не увену, али мали је, надокнадиће.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Ja danas obilazio njive sto sam radio sa adengom pre 10 ak dana. Zakljucak, nije odradio posao kako sam mislio, iako nije bilo padavina za tih 10 dana. Jako sporo unistava samonikli suncokret, ima novih ponika samoniklog tako da idem sutra opet sa pikom da ga sredim, kukuruz ima 5 listova. Na nekim njivama nije sredio ni cicak ima malih biljcica kojima ne fali nista , tj nista ih ne susi. Ima i mladog sirka kome nije nista uradio.....
Ako nema kiše jedna velika O a to što pričaju da čeka kišu i do 30 dana je laž.Još je i skup.Ove godine idemo sa Plamenom i Talismanom.

Kako vi brojite listove? Posto niko ne spominje da je krenuo sa hirosimom

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Matić kaže koji post iznad da je krenuo...
Broje se svi listovi, i onaj u točiru, i onaj prvi koji hoće na nekim stabljikama da budu gricniti, ili odpadnu... Ja bar brojim sve, postoji određena diskusija na tu temu ko je u pravu...
I ja ću da, startujem samo da, završim sa lucerkom, kao i peet recimo u trećem listu sam kodove zalio matonom tako da imam lufta još koji dan... Ne pamtim kad je bilo ovako zakorovljeno u celom ataru...

Od ove godine prelazim na Nikosulfuron u WG obliku, jbt ne možeš istresti sadržaj flaše, dole secovala akt.mat.pa mućkaj, ispiraj sto puta, muke Indijanske.

Tako je, krenuo sam u akciju dejstvovanja Hirošimom.Kukuruz je u 5 listu, korovi patosali da me je prosto sramota kakve su njive.Srediće se to ali ovako na prvi pogled, katastrofa.

Isti slucaj sam imao prosle godine sa Intermecom (Mezotrionom). U flasama cist beton. Morao sam flasu skalpelom iseci po duzini flase, staviti u drugu ambalazu i sve to porazbiti i rastopiti. Muke, nikad vise Intermeco ne kupujem.
Inace, od sutra krecem sa Hirosimom samo da zavrsim danas sa suncokretom.
Kukuruz ima 5 punih listova.

Ja sam pre 8 dana radio sa Adengom i dodao 0,.25 Plamena po ha. Kompletna trava je stala u odnosu na kukuruz. i Bledo - zelena je do žute boje. Kiše i nije bilo posle prskanja. Razmišljam sve da li će ovo biti dovoljno ili da ipak uđem i isprskam sa Hirošimom. Msl recite mi da li i smem sa max dozom Hirošime? Kukuruz je trenutno u 4 listu.
Matiću da li mogu da čekam i vidim kakva će situacija biti sa travama pa da po islasku 6 lista dejstvujem sa Hirošimom?

rimeks + siran +skaut + terbis.....do koliko listova kukuruza sme terbis u ovoj varijanti i koja doza po hektaru.....i da li ova hirosima ubija ambroziju i cicak ,koji su vec dobili Mustang pre 10 dana?

Ova godina nije za adengo. Ja ga uvek kupujem u poslednjem momentu, kada vidim da će biti lepih padavina. Ove godine to nije slučaj.

Kod mene pripremljena hirošima za većinu parcela. Negde će biti dodata dikamba, negde lodin.

Za par njiva uzet Calaris pro.

Matiću ja računam da će biti neke kiše u narednih 10 dana. Možda se posle toga i aktivira Adengo. Ali obzirom da je trava totalno stala i polako žuti, a kažem tek je 8 dan od prskanja, mislim da će problem oko trave biti u potpunosti rešen. Samo sam te pitao da li posle Adenga smem da idem Hirošimom zbog tolike doze hemije.

Nazad
Vrh