Herbicidi u kukuruzu

Moje iskustvo sa divljom kupinom je da je to jako baporan korov. Lodin/Starane/Bonaca 0.8l/ha doza koja je maksimalna u kukuruzu nije dovoljna za 100% resenje. U psenici moze 1.2l/ha ako se ne varam i to bi bila verovatno doza za 99.9% unistenje. Ako se radi totalnom treba 10l/ha koliko je to cvrst korov.

Moje iskustvo sa divljom kupinom je da je to jako baporan korov. Lodin/Starane/Bonaca 0.8l/ha doza koja je maksimalna u kukuruzu nije dovoljna za 100% resenje. U psenici moze 1.2l/ha ako se ne varam i to bi bila verovatno doza za 99.9% unistenje. Ako se radi totalnom treba 10l/ha koliko je to cvrst korov.
Ma vecito je ima i kada je istrebis samo pojavi niodkuda.Prskao sam bio taj deo jakim dozam binga opet je ima.

Imas li iskustva kako fokus ultra deluje na kupinu i koja je doza potrebna za nju?

Radio sam ja Bonacu max dozu u kukuruzu. Rezultat dosta uništio ali se dosta i provuklo...užasno izgledalo kada je kukuruz formirao klip. Već je ponovo zalovadila.

Da li uz monsun aktiv smem dodati neki od 2.4 preparat, pise da moze dikamba(plamen) ali bih isao kasnije u 6-7 listu. Juce oprskan sa 0.6 l matona zbog palamide? Dodao bih 0 .4 l matona kasnije uz monsun. Hvala

Iz basf tvrde da su tretirali sa 5x jacom dozom od maximalne i da kukuruz normalno funkcionise. 1+1 sam probao na par jutara gde sam pozurio sa prvim tretmanom, ali uvek zavrsim sa jednim samo treba cekati da sve izadje.

Danas obišao parcelu. Prskana Medeyom I Terbisom. Kao delovala je fino ali mnogooooo ima Pticijeg Dvornika I Divlje zobi. Mila mati al ima je....

Nazad
Vrh