Herbicidi u kukuruzu

Hirosima :LOL: ,prskano pre 4 dana,ove godine korova za izvoz ....vec mi dosta prskalice.0.6 terbutilazin,0.8 nikosulfuron,0.6 2.4d ,0.3 dikamba,u L/ha,i zadnje ali ne manje bitno,''prstohvat'' mezotrion-a.Dobro izmesati i kuvati pola sata na srednjoj temperaturi.

https://postimg.cc/8J4nRvtc]

20220509-190234.jpg
[/URL][/url]

Bespotrebna kombinacija.Nisi napisao u kom su uzrastu kukuruzi.Ako su do trećeg lista mogao si ići samo sa 2,4d,ako su do petog lista ide dikamba a ako hoćeš još kasnije prskanje onda ide Hirošima(mezotrion,terbutilazin).Za uskolisne nikosulfuroni +rimsulfuroni,koji ne rade više ništa sem da malo stopiraju sirak.I to je cela filozofija.

Nikad ne koristim 2.4d u ful dozi ,a u manjoj dozi nzm kakav bi posao odradio da je samo on koriscen,mezotrion sam dodao jer mi ostao od prosle godine malo,inace ga ne dodajem ovako rano ,on je naravno rezerva za posle ako se probiju sirokolisni.Bio je u 3 lista kukuruz kad je prskano,sad je u 5-om.Sto se tice sirka,jbg,to je sto je.

Juče sam gledao njivu koja je pre desetak dana bila relativno čista. Sad je džungla od divlje kupine, palamide i poponca, sve vrlo brzo raste i počinje da ometa kukuruz. Mislim da prskam danas dikambom puna doza i nikosulforon 0,5 l/ha zbog sitnog muhara i da pojačam dejstvo na palamidu i poponac. Kukuruz 4. list, ponegde se tek pojavljuje 5. Kasnije korekcija ako bude potrebno.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Sve stoji fali kisa ali korov ne miruje on radi uvek, jebo ga pas

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Расту сви корови који имају ризом и дубок корен. И кукуруз напредује на смоницама и тешким земљиштима која држе влагу. Код нас за 20 дана пао само 1 милиметар кише.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Jel ima neko loša iskustva sa hebicidima starim 2 godine ili koristite bez problema sto je ostalo od prosle godine?

Imam terbis, intermeco i nikosulfuron. Koliko koga za hektar?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Kako vi brojite listove? Posto niko ne spominje da je krenuo sa hirosimom

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh