Herbicidi u kukuruzu

Ja danas prskao ovratine sa dikambom,kukuruz 3 lista. Sad kontrola do 5-6 lista pa hirosima

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Prskano 0.4l/ha adeno + 0.5l/ha Dikambe u 2-3 lista. Kukuruz kao da je malo pozuteo. Da li se nekom desilo? Kolko da se jedim ?

Joximus ja sam u utorak išao isto Adengo 0,4 l/ha i 0,25 Plamena i nisam primetio nikakvo žutilo po kukuruzu. A proše godine sam prvo radio sa Adengom u 3 listu a odmah posle par dana sam išao sa Matonom 0,5 l/ha kad je bio skoro u 5 listu. Bilo malo na uvratinama krivljenja kukuruza (verovatno zbog preklapanja) ali ništa strašno. Ispravilo se sve to. A prošle godine njiva bila čista i nisam imao potrebu za bilo kakvom korekcijom u vidu prskanja.

Da li hirosima deluje na divlju kupinu i palamidu(cirsium arvense)? Da li se sme dodati jos nesto za njih ili je hirosima dovoljna ?

Predlažem da se otvori posebna tema
HIROŠIMA i tu da prvih par stranica bude recept od Iste a u nastavku da se piše o njenim raznim varijacijama i rezultatima. :unsure:

Posejano 2kj hibrida blasson duo na parceli u kojoj ima sirka.Sa kojim količinama i kada je najbolje primeniti fokus ultra.Trenutno je kukuruz u fazi 3lista a sirak je poceo da izlazi.

Ja sam pre par godina radio NS640ultra i isao sam u fazi 3-4 lista 1L nikosulfuron + 0.5 L maton + 1L terbutilazin... Njiva bila ociscena od semenskog sirka i sirokolisnih korova. Ostalo ponegde rizomskog sirka... Njega sam kasnije kad je sav izasao iz zemlje (i bukvalno "zalivadio" celu njivu) pred zatvaranje redova kukuruza ( 10-12 listova) isprskao sa pola doze fokus ultra (1L) i okvasivac dash (1L). Bilo uspesno reseno. Sirak je bio negde bas visok ali posle fokusa stagnira a kukuruz napreduje i nadvisi ga. Inace sporo deluje oko 15 dana pocinje da zuti a kasnije pocrveni. Prskao sam predvece i bilo je rosno jer je prethodnih dana padalo dosta kise. Mozda je trebalo malo ranije odraditi ali nisam mogao zbog kise i blata da udjem u njivu. Uglavnom treba uhvatiti dane kad se listovi kukuruza nisu mnogo rasirili da bi sto vise sirka bilo kvalitetno isprskano i da se sto vise hemije zalepi za sirak a ne za kukuruz

Шта се боље показало за сузбијање rizomskog sirka u kukuruzu ? Dali nikosulfuron 1,5 litra po hektaru . Ili nikosulfuron 1 litra plus rimsulfuron 33 grama po hektaru .

Nazad
Vrh