Herbicidi u kukuruzu

Ja sam juče uspeo oprskati moj kukuruz. Većina je u trećem listu. Išao sam sa 0,4 l/ha Adenga + 0,25 l/ha Plamena. Inače ovih dana trava nikla kao četka. Ponajviše ima muhari ali ima i širokolisnih. Trava je otprilike tek iznikla list-dva ima, jako mala, ali je baš ima dosta. Kad bi pala još neka kiša ovih dana bilo bi to pun pogodak. Nadam se da će ovo da uništi sve ovo što je poniklo za par dana. A kiša da zalepi Adengo za zemlju i da on ne dozvoli novi ponik trava. Takođe se nadam da neću trebati da radim korekciju. Mada uvek postoji ono ALI, pa ću ako je potrebno spremiti Hirošimu koja treba u 5 listu da se radi, a kukuruz na ovako lepom i toplom vremenu brzo gura.

Uzeo vec 2,4d i oprskao danas. Nisam radio do sad Peak-om pa mi nije pao na pamet.

Послато са Mi 11T помоћу Тапатока

Људи, интересује ме нешто у вези "Шиме" из те фамозне "Хиро-шиме". Да ли је комбо никосулфурона и римсулфурона заиста најбоље што може да се употреби за усколисне? Каква су вам искуства са дозирањем ако се прска само са те две компоненте (ценим да ћу широколисне решавати раније). Дозирам онолико колико је у рецепту за "Хирошиму"?

Ti herbicidi za uskolisne imaju samo kontaktno djelovanje, sto je niklo oni uspjesno unistavaju ali ko ima muhara koji krece u kasnijim fazama razvoja kukuruza moze lako imati tepih u kukuruzu

Sta se jos moze dodati uz Maton za sirokolisne sad u 3cem listu kukuruza? Vidim da mnogi hoce sad da prskaju, a kasnije hirosimicom...imam suncokreta i nesto krece sitna sirokolisna, pa da je sredim do hirosime....je l moze Dikamba uz Maton ili Peak sto kaze Milan? Terbutilazin ne bih sada isa, ostavio bih za muckalicu hirosimice

Nazad
Vrh