Herbicidi u kukuruzu

Da li sme sme prskati kukuruz dubibski sa preparatima mont,total i sencor plus?
Ostalo mi od soje pa da potrosim.

Herbicid je Skaut aktivna materija Mezotrion i u uputstvu nisam našao ništa o mešanju sa drugim preparatima.
Sada sam našao da se Mezotrion nesme mešati sa insekticidima izrazito kisele reakcije.
Na savakopovom Ottar-u (mezotrion 480 g/l) pise da se ne sme mesati sa organofosfatnim insekticidima.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Setva (poslednje parče) odradjena u četvrtak. Kukuruz još nije izbio. Da li sme da se prska s-metolahlorom i terbutilazinom?
(Sve ostale parcele odradjene na vreme, kukuruz izašao, korov se ugušio….)

Ne bih znao za dozu,radio sam pre par godina,kukuruz je imao 2lista i uradio sam sa montom,ali nemogu da se setim doze.
Imas S-metolahlor u Lumaxu pa preracunaj

Koja su vasa iskustva sa sa samorastom express suncokreta u kukuruzu? Koja kombinacija herbicida i u kojoj koncentraciji je dala najbolji rezultat?

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Imam na nekim njivama gde planiram Adengo u narednim danima samonikli suncokret. Razmisljam sta je pametnije dodati 2,4d ili dikambu a da ne steti previse kukuruzu ?

Ako sam dobro pratio na casu, jel u recept hirosime ide 250ml mezotrion, 0,7l nikosulfuron, 1l terbutilazin, 33 g rimsulfuron? Nisam nikad pravio koktele😁

Nazad
Vrh