Herbicidi u kukuruzu

Da li sme da se uz adengo doda malo pik-a da skine sav samonikli suncokret? Inace samonikli je obican nije expres, a znam da ga pik resi sa pola doze....

Pazi samo na uzrast kukuruza kad radis sa matonom.
Ja sa matonom nisam isao posle trećeg lista.
Ima ovde dosta iskusnijih pa neka napisu do kog lista kukuruza ne utiče na prinos.

Kupio sam Kalifos super za pipu pa me interesuje može li se mešati sa herbicidima?
Jedna komponenta je organofosfatni insekticid, proveri da li na herbicidu pise da li se sme mesati sa istim (dosta cesto sam video da organofosfatni insekticidi nisu kompatibilni sa nekim herbicidima) ukoliko ne pise nista pozovi nekog zastitara i proveri za konkretnu kombinaciju.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Herbicid je Skaut aktivna materija Mezotrion i u uputstvu nisam našao ništa o mešanju sa drugim preparatima.
Sada sam našao da se Mezotrion nesme mešati sa insekticidima izrazito kisele reakcije.

Poslednja izmena:
Momci ako bih u trecem listu poprskao 0,7sirana posto mi je njiva tek uzeta a prilikom mehanicke obrade se provukla "Vlasulja"uskolisna travuljina.Pa njiva lici kao da je livada.
Dali bi u drugom prskanju bilo dovoljno opet 0,7sirana i rimexa30 grama da resi sve uskolisne korove stim sto sam na crno prskao sa Montom.

Do sada sam radio Mont pre nicanja,a u petom..sestom listu 1 l sirana,30gr Rimexa,1lTerbisa i 0,25 Mezatrona i skine sve osim kukuruza.
Tako cu i sad na ostalim njivama.

Ovde je problem trenutna trava,dosao u njivu a Total nisam poneo da sipam u prskalicu.Uradio sa Montom ali trava naravno ostala,i sad nemogu da je gledam do petog lista.

Trava je Oblica,Vlasulja kako je ko zove.
Uglavnom ako imas neki konstruktivni predlog bio bih zahvalan.
Ako kukuruz Jos nije izasao cepaj total a ako budes prskao kasnije drugo resenje I nemas od toga sto si napisao samo povecaj dozu nikosulfurona I na 1,5 litar ali nece ti ni to mnogo pomoci jer se ta trava tesko nisti u kukuruzu

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh