Herbicidi u kukuruzu

Kombinacija smuckana da se izbegnu hormonski preparati i da se moze u sto vecem kukuruzu ici bez problema kako bi sto vise izniklih korova bilo unisteno a ljudi se zalepili za dikambu i dikambu i moz ga jeb*ti. Vole da trce i gledaju jel peti list narastao pa to ti je.
Jos kad komsije imaju soju, pun pogodak! Ubi konja, idi peske

Tako je kolega samo tu ima jedan problem terbutilazin ne može da ubije rizom od grahorice i poponac nego ga samo spali i dogodine ponovo borba (kod nas je grahorica problem zbog soje), drugo mezotrion i terbutilazin oba zemljišna herbicida dobra osobina što sprečavaju nicanje novih korova jer formiraju herbicidni film a loša što dogodine može da prave sranja na sledećem usevu pošto su nam padavine ispod 600mm godišnje a o setvi pšenice na tanjiranom posle te hemije rizik, najbolje uzorati, treće korov se suzbija od ponika pa do 6-og lista maksimalno a u 7 listu kukuruza korov je neki istog uzrasta kao i kukuruz i lično izbegavam prskanje korova u kukuruzu preko šestog lista kukuruza (po savetu mnogih zaštitara), četvrto dikamba jeste zlo za soju ali i ostali preparati štete zato se prati vremenska prognoza i prska po mirnijem vremenu plus ima sad dizne za vetar samo što to slabo ko praktikuje, taj je rešio danas da prska i udri a posledice ga ne zanimaju.
Prošle godine prskano sa nikosulfuronom 0,5-0,7l +mezotrion 0,11l +terbutilazin 0,6l po kj i sve je obrisao ali grahorica ponovo izbija na soji ove godine, inače prskano u 5 listu kukuruza.

Sale, provereno višegodišnje iskustvo kaže da ne škode pšenici ništa na tanjiranju kao osnovnoj obradi za pšenicu.Prošle godine sam imao jedan slučajan test sticajem okolnosti.Ostala traka ne poprskanog kukuruza jer nam je ponestalo vode na toj parceli.Odem nakon par dana da poprskam leđnim špricem i umesto 0,25l Mezotriona naspem dozu od 2,5l!Poprskam i kada sam došao kući matori kaže da je on poprskao kada je prolazio, da nisam morao! 😱 Mislio sam da će biti katastrofa na tom mestu ali ništa se nije desilo, sada je tamo pšenica i ništa joj ne fali, tanjirano u osnovnoj obradi.

Ja sam za večras spremio 2,4d uz adengo.. uvek sam radio dikambu ali ove godine imam par flaša ostalo pa ću da ih ubacim. Da li će da škodi kukuruzu zato što je u drugom listu?

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Dikamba,mezotrion,terbutilazin,bonaca,rimsulfuron i nikosufuron ,lepo ocisti parcele od korova.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poprskao danas jednu parcelu sa Medeyom I Rezonom 1.2l po ha. Vlažna zemlja, kisica poče. Idealno. Pa da vidimo šta može ovo.

Novu parcelu dobio u januaru.uzorem i danas odem frezati a ona puna divlje kupine..ostruge..prskat cu na crno adengom...dal će on nju uništiti il da idem nešto baš za kupinu

Novu parcelu dobio u januaru.uzorem i danas odem frezati a ona puna divlje kupine..ostruge..prskat cu na crno adengom...dal će on nju uništiti il da idem nešto baš za kupinu
Ja sam na jednoj parceli imao divlji grašak i kupio Maton,zanimljivo je da neije bilo nekog efekta na grasak ali je zato za neverovati spržio divlju kupinu.

Nazad
Vrh