Herbicidi u kukuruzu

Ja da napišem iskustvo od poslednjih par godina. Ranije smo probali Mont+Terbis na crno i posle Monsoon. Ako uhvati neka kiša kad je 6-7. pero pa ne uspemo da uđemo u njivu za Monsoon bude mnogo korova. Pa smo onda probali Adengo i posle ništa više. Ni to nije idealno, zna da se pojavi svašta, plus onda šteta gaziti samo za prihranu.

Sad radimo Adengo odmah posle setve pred prvu kišu, i Monsoon kasnije posle 5. pera čim može da se uđe. Oba na minimalnim preporučenim dozama. Jeste skupo (izađe 10ak hiljada za hektar valjda), al ni jedne jedine travke u njivi nema. Plus uz Monsoon dodamo i neku prihranu, kad već ide prskanje...

Moraću i tu Hirošimu da probam dogodine bar na delu površina, al kupljeni odavno Adengo i Monsoon pa greota da se baci. :)

Koliko ste placali medeyu? Ne znam da li da je uzmem, umesto tretmana mezotrionom i terbisom
To je generik merlin flexa, ako sam dobro shvatio

1590 dinara u Sidu.Jedna vrecica 80g za jedan ha .Do treceg lista.Ali sad u promotivnom videu pricaju da se stavi i Terbisa sa Medejom.

Da li Adengo skida samonikli suncokret u dozi od 0.4L/ha, ili da dodam malo 2-4D ili Dikambe?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Da li je Medeya od ove godine na trzistu i ako nije da li je neko koristio prethodne godine pa da nam prenese iskustva? Sadrzi po deklaraciji 750g/l izoksafutola i to se preporucuje po hektaru a Merlin flex 240g/l a preporucena doza je 0.4l/ha a sadrzi i protektant koji Medeya ne poseduje.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Sve komponente spremne za nuklearnu boNbu.
fb728f6cc0dff4690c391f8b84f43394.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Da li je Medeya od ove godine na trzistu i ako nije da li je neko koristio prethodne godine pa da nam prenese oskustva? Sadrzi po deklaraciji 750g/l izoksafutola i to se preporucuje po hektaru a Merlin flex 240g/l a preporucena doza je 0.4l/ha a sadrzi i protektant koji Medeya ne poseduje.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Na crno ide merlin flex 0.4L (100g.a.m.), ili medeya 0.135KG (100g.a.m.) Ako se prska u fazi 2-3 lista onda ide 0.08KG medeya i preporuka je da se pojaca sa terbutilazinom (1-1.5L). Ovo sam nasao na sajtu agromarketa

Bećarr94 ne znam da li sam dobro bio propratio recepturu od člana Matić (a evo može i on da prokomentariše) nisam bio primetio da se dodaje Dikamba u Hirošimu. Znam da se sa Hirošimom prska do 5 lista a da dikamba ide baš do 5 lista i da neće biti nekog problema. Samo me interesuje ako se stavlja dikamba koj joj je doza u ovoj celoj kombinaciji.

Bećarr94 ne znam da li sam dobro bio propratio recepturu od člana Matić (a evo može i on da prokomentariše) nisam bio primetio da se dodaje Dikamba u Hirošimu. Znam da se sa Hirošimom prska do 5 lista a da dikamba ide baš do 5 lista i da neće biti nekog problema. Samo me interesuje ako se stavlja dikamba koj joj je doza u ovoj celoj kombinaciji.
Pisao je clan sale ratar 0.4ha dikambe i naravno prskati 4-5 list.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ako je njiva baš čupava, stavim jako malo dikambe u Hirošimu, recimo 0.2 l/ha samo da omiriše! Al to su neke jako retke situacije, samo neke teške ritine...

Nazad
Vrh