Herbicidi u kukuruzu

Evo opet pljusak traje već par minuta...da sam posejao vlažnije parcele već bi bilo kritično...ima koji su posejali krajem marta i još nije izašo

Ako idem adengom 0.4 L/ha dalii treba da dodam jos nesto za sirokolisne korove, pre svega samorast suncokreta?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Ја кукурузе све на стрњику сејем њу радим тоталом, а од прошле године користим хирошиму. Њиве чисте чак ни не шпартам и ове године не мењам технологију.

Koja je najjeftinija ili medju najjeftinijim kombinacija herbicida sa aktivnim materija iz Hirošime koktela? Sa čim vi radite?

Da li uklanja nesto kupinu osim fluroksipira ili nista drugo, pojavio se i kod nas takozvani Ostrik,ali njega uspesno suzbija Siran 1l i kesica Rimex ili Sorgum,malo sporije deluje,ali ga sagori,i nije lose za rizomski sirak i pirevinu malo zaustavi...

Osnovna stvar je da se kukuruz od samog početka razvija u čistoj njivi.

Moja taktika ove godine:
1. Zatvaranje brazde u februaru (uništen deo poniklih korova)
2. Predsetvena priprema- finiš: uništen drugi talas korova
3. U četvrtak pred kišu Medeya 80 grama+ 1 L terbutilazin posle setve pre nicanja ( ova varijacija bi išla sa Mustangom da nisam uništio ovaj drugi talas mehanički)
4. Korekcija Principal Flex po potrebi

Problem kod parcela gde se nije radilo ništa pre nicanja ili u ranom postu je što može da se okiša i onda se ulazi u problem.

Sa Medeyom sam pokrio potencijalni rezistentni sirak. Iako znam da su mi njive čiste od sirka treba uvek kombinovati različite grupe aktivnih materija . Preko leta obavezna mera je ili hemijsko suzbijanje totalom ili mehaničko gruberom na strnjištima.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh