Herbicidi u kukuruzu

Da zajebavamo pametne 🙂 palo jutros 2-3 litre,navodno jos u toku dana neka kisa...preko gle cuda srema opet neke haos padavine oko 12h-13h najavljuju

Da zajebavamo pametne 🙂 palo jutros 2-3 litre,navodno jos u toku dana neka kisa...preko gle cuda srema opet neke haos padavine oko 12h-13h najavljuju
Pametni se ne daju bas tako lako zajebavati😂
Vise zajebavas svoj dzep!
Nema trave u kukuruzu koju ne mozes resiti od faze kad kukuruz ima 3 listova pa na dalje a da Mont+Terbis moze resiti zemljisno!

Ja radim godinama dual gold posle setve i njiva bude cista do 5-6.lista i posle ide mezotrion+terbis. Da ne radim duql gold,onda bi njiva bila prljava vec u 3.listu.

Nikad još nisam prskao i na crno i posle nicanja. Ili jedno ili drugo. Ako nema kise na crno otpada.
A budimo iskreni bolje je prskanje posle nicanja

Koliko adengo resava dobro samonikli suncokret, gorusicu, i te " klasicne" sirokolisnate korove u kukuruzu? I da li resi i mladi sirak iz semena ili to mora posebno? Na varijantu od 0.2 l /kj...

Sto se tice sirka u kukuruzu, slazem se da ga treba resavati plodoredom. Ali ako vec dodje do toga da se mora reagovati, ja sam dobio recepturu od ljudi iz PSS Zrenjanin da treba ici sa:
-Nikolusfuron 1,5 l/ha
-Urea 2kg na 100 l vode
-okvasivac po uputstvu.
Tretman uraditi kada je sledecih 5-7 dana najavljeno suvo i toplo vreme.

Nikosulfuron+urea su dobitna kombinacija za sirak? I to jedna Pss preporučuje?? Isprobano, provereno, dokazano, rezultat tog ogleda? Jbt. šta sve oni preporučuju igrajući se sa našom proizvodnjom. Ta urea u prskalici više sranja može napraviti nego koristi.

Sto se tice sirka u kukuruzu, slazem se da ga treba resavati plodoredom. Ali ako vec dodje do toga da se mora reagovati, ja sam dobio recepturu od ljudi iz PSS Zrenjanin da treba ici sa:
-Nikolusfuron 1,5 l/ha
-Urea 2kg na 100 l vode
-okvasivac po uputstvu.
Tretman uraditi kada je sledecih 5-7 dana najavljeno suvo i toplo vreme.
moze i rimsulfuron. medjutim ova kombinacija suvo i toplo nije dobro za hirosimu :D

ps ne bi smeli u jednoj godini raditi i dual gold i terbis. to je dupla doza terbutilazina

Nazad
Vrh