Herbicidi u kukuruzu

Ja sam ga koristio i bio je sasvim Ok ali sam napravio pauzu jer izbegavam da dugo koristim isti preparat zbog rezietentnosti korova pa tako koristim više različitih aktivnih materija.

Ako nešto košta dosta onda treba da uradi svoj posao kako treba što sa njim nije slučaj.Propusti sirak, ambroziju i štir a plus agresivan pa dohvati i kukuruz za mene više nego dovoljni razlozi za izbegavanje.Hirošima odradi posao da sada bukvalno nema korova u pšenicama gde je predusev bio kukuruz.

On je radio sa 1,5 lit i travka nije ostala

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Zanimljivo, ja sam uvek išao sa 1,75 l/ha.Prvi put sam ga koristio 2015 i tada je stvarno obrisao sve kao gumicom.Korišćen je još dve godine i ni blizu toga što je uradio 2015 pa je izbačen.

Sa koliko idete terbutilazina po ha?I ako prskate i dubinsko koja je ukupna količina terbutilazina.Išao sam sa 1,5l/ha i sada u površinskom 0,5-1l/ha.

Ja sam spremio ove godine Adengo i Maton. Idem u 3 listu. Pa cu videti kako ce biti. Nadam se da nece trebati jos koje. Ako do 6 pera ne bude trave a vreme se ukaze onda cu samo da ispartam i to mu je kraj od mene. Nego da li je neko koristio u drugom prskanju (6-8 pero) neki insekticid? Da li to pomaze da nema onih bubica ili nekog crva i ostale gamadi?

U 6 do 8 pera , u kukuruzu nemas sta da ubijas insekticidima . Za ove prve je kasno zicar,sovica,pipa . Diabrotica ,ako je ima pod zemljom je pa nekozes , a za plamenac je rano . Plamenac ako bi ga bilo dosta dolazi u par tura . Prva je otprilike ka se vec tesko ulazi u kukuruz . Tad bi se mogli unistiti leptirovi ili sa nekim posebnim insekticidima da djeluje na jajasca..
U ovoj fazi samo bi ubijao neke korisne insekte.

Ako ima podosta samoniklog suncokreta ne mogu sigurno da ga zaustave terbutilazin i mezotrion. Jedino ono sto je vec niklo a zemljisno tesko. Ima da nikne taj suncokret jos 2 meseca posle setve.
Zato se dodaju rimsulfuron :)
Mezotrion i terbutilazin skidaju palamidu, dikamba i laudis samo da placu na palamidu :)

Sa terbutilazinom treba izuzetno oprezno 0.5 do 0.6 po ha dosta. Izuzetno dubinsko delovanje ne spartati. Mozda moze 1lit ako je kukuruz mali do 3 pera. Prskati pred neku kisicu ili na vlaznu zemlju

Zato se dodaju rimsulfuron :)
Mezotrion i terbutilazin skidaju palamidu, dikamba i laudis samo da placu na palamidu :)

Sa terbutilazinom treba izuzetno oprezno 0.5 do 0.6 po ha dosta. Izuzetno dubinsko delovanje ne spartati. Mozda moze 1lit ako je kukuruz mali do 3 pera. Prskati pred neku kisicu ili na vlaznu zemlju
Rimsulfuron je registrovan u eu u krompiru,
Mezotrion plus terbutilazin plus nikosulfuron plus rimsulfuron kosta negde oko 2400din-2500din i milina za te pare. Laudisom samo popravite do komsije ako bas zelite :)

Na uzoranom luceristu posejan i nikao kukuruz, a bome i lucerka. Posto cu kasnije prskati Chifom sta bi bilo efikasnije do treceg lista Maton ili Dikamba?

Nazad
Vrh