Herbicidi u kukuruzu

Sta reci klasika
To je dikamba i rimsulfuron. Nosi skoro sve ako nema mutiranog sijerka. Ako ima abutilona mora okvasivac i mozda opet propusti. Pazi ako ima soje i do 500m osjetice

Hvala svima. :ppozdrav:

Malo sam proučavao upute i piše za motikan, jedna primjena (3-5 listova, a za Trawel jedna u ukupnoj dozi ili kod nejednolikog nicanja korova, dvokratno u polovičnoj dozi. Pošto Trawel nema nikakvog zemljišnog djelovanja, vjerojatno bih morao ići Travelom čim se pojave travni korovi (2-3 lista kukuruza), a onda još jednom kombinacijom u 6. listu kukuruza.

Hvala na upozorenju. :ppozdrav:
Pročitao sam i svjestan sam da kasnije neću imati čistu njivu. Koliko će kukuruzu u relativno gustom sklopu smetati korov koji nikneu npr. 8 listu?
Nisam napisao, ali planiram prskati samo redove u širini 25-30 cm, a između kultivirati. Površina pod kukuruzom je smiješno mala i druga sredstva (npr. adengo) su u puno prevelikim pakiranjima. Do sad smo međuredno prolazili frezom na mtk, a same redove 2x ručno. Sad bi htio eliminirati ručni dio.

Mirkoni90 pitao sam zašto nisi radio odvojeno jer po meni sad si sa totalom dejstvovao na iznikle korove i to je sasvim ok. Iako i Adengo deluje i folijarno osim onog zemljišnog. Ali ako bi išao sa Adengom u 3 listu onda bih s njim delovao i na nove korove koji tek treba da niknu kad otopli. A nema ovde dupliranja posla osim ako više ne ideš neku drugu zaštitu u kasnijem porastu kukuruza. Ali ako ti je ovo već isprobana kombinacija onda nemam zamerki. Ja sam probao i pre i posle nicanja kukuruza i bolje mi se pokazala kombinacija kad prskam u 3 listu.

[mention]MIRBAN [/mention] Prosle godine si me pitao za ovu fotografiju koji je recept... Recept je ranija priprema, Adengo i po potrebi Total (Samo sto sam prosle godine radio sa Merlinom)... Kasnije spartanje pred zatvaranje redova i cisto ko suza provereno...

614a1364499329dbac6dee1ea95805f6.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koju dozu mezotriona preporučujete za samonikli suncokret?
Kukuruz mi još nije nikao, ali već je krenuo samorast suncokreta pa bi ga prešao sa mezotrionom kada nikne kukuruz.

Nazad
Vrh