Herbicidi u kukuruzu

Ne znam kako niste uspeli sa Totalom da je sprzite, nije mi jasno? Mozda ste isli manje doze...ja sam imao jedne godine, uzas bozija, zelenila se njiva...ne znam otkud se pojavila te god i nikad vise tako...posle setve presao Totalom, doduse 3l, nisam smeo manje, sprzeno sve, ali sto kazu clanovi, ostane zbunic osusen i jebe....ove god opet imam jednu parcelu, ali manje dosta, ici cu sa 2L Totala....dodao bih i Maton, ali posejan suncokret, pa ne smem

Prosle godine je imali na jednoj njivi od 2 ha, udarena totalom prije spremanja, 3 l/ha, poslije lakom drljacom je uklonio na uvratine, tako da sjetvospremac nije imao problema u spremanju. Porijeklo je iz djubrenja stajnjakom.

Imam na jednoj parceli problem sa muharom. Jednom sam je presao i dosta lepo se uradilo. Sta mislite na ideju da pre ove kise uradim sa s metolahlorom, a onda posle kada se steknu uslovi predjem jos jednom spremacem i posejem? Da li ce efekat takvog posla biti kao da je uradjeno tretiranje nakon setve.

Ako ima dosta muhara 1.5 litra po ha. Da , i ako imas dosta muhara znaci da imas i drugih problema sa zemljom , prije svega losa drenaza ili propustljivost , mozda i manjak Ca .

[mention]MIRBAN [/mention] Nisam svuda radio total... A sto bi razdvajao? Sta ce se bitno desiti do 3-eg lista, osim sto mozda nece biti kise za Adengo?

Sent from my iPhone using Tapatalk

[mention]MIRBAN [/mention] Nisam svuda radio total... A sto bi razdvajao? Sta ce se bitno desiti do 3-eg lista, osim sto mozda nece biti kise za Adengo?

Sta ce se bitno desiti??? pa do treceg lista mozes da cekas kisu ako je nema u najavi pre....isto kao i sa Merlin Flexom...dok ako rokas sa Terbisom i Montom kao ja,moras pre nicanja zbog Monta....

[mention]Lule28 [/mention] Kisa pada od jutros.. Nisam slucajno isprskao pre nicanja, a nije mi ni prvi put... Samo opusteno...

@Mirkoni90
Sve ok ali procitaj sta si napisao....ne spijuniramo te mi pa da znamo da li pada kisa ili ne kod tebe:ROFLMAO: a tek tvoje pitanje onda-Sta ce se bitno desiti,nema smisla nikako :)

[mention]Lule28 [/mention] Znam ja sta sam napisao, jos da si brz u razmisljanju kao na tastaturi mozda bi i shvatio, al’ ajde dosadno ti pa da ispises koji post... Mozes raditi sa Adengom i do petog, ali je pitanje da li kise ima u najavi, i koliko ce je cekati, ja sam radio zbog najavljene kise u naredna tri dana, nadam se da me shvatas...

Pa razumem te ali onda si na sasvim logicno pitanje kolege Mirbana trebao napisati,prskao sam jutros jer su najavili kisu(sto i jesu gotovo sve prognoze) a ona i pada...tvoj odgovor sta ce se bitno desiti osim sto nece biti kise(a ona pada),neznam cemu sluzi.....eto ukratko pozz

[mention]Lule28 [/mention] Ono sto sam njemu odgovorio se vise odnosilo na to zasto bih razdvajao, pravim sebi dupli posao bez potrebe...

Nazad
Vrh