Herbicidi u kukuruzu

Ja ne bih radio prskanje posle setve a pre nicanja ako se ide sa Hirošima kombinacijom.

Što Maticu, jel može da bude neki problema... Ja sam prošle godine išao Gardoprim pre nicanja, a kasnije skaut, talisman i terbis... ni jedne travke nije bilo cele godine

Kod nas zna da bude problema sa S-metolahlorom ako se seje pšenica nakon kukuruza.Prskanje na crno nije tako jeftina varijanta a Hirošima svejedno deluje i dubinski pa odradiš dva posla od jednom.

Evo ti recept iz moje kuhinje ,hirosima , za kriticne situacije . Nije nenormalno skupo a nije ni nenormalno opasno . Jedino vidi za rizomski sirak .
Prije nicanja s metalohlor i senkor a kasnije mezotrion i trebutilazin

Molim da mi iskusniji kažu. Koliko mogu Matona da dodam uz Adengo po ha? Hoću da probam ovu kombinaciju. Ranije sam koristio samo Adengo u 3 listu i nije bilo loše. Mada bih više voleo da trava koja iznikne dok ne dođe do 3 lista da njega ubije Maton a da Adengo uradi onaj ostatak da spreci nicanje novih korova. Parcela je prskana totalom po strnjici tako da ja nemam sirak i bocu i te baš - baš tvrdokorne, ali imam dosta muhara i malog i velikog.

Koliko godina moze da se provuce da se korite adengo, laudis da travke nepostanu rezistetne?
Sledece godine bih izbacio laudis, posle adengo tek 2024 da vratim tu kombinaciju.

Ja sam negde citao ali sam zaboravio i mislim da je pisalo 0,5 l Maton-a uz ovaj Adengo. Samo ne znam da li je po kj ili po ha.
Barbula znam da maton neće rešiti muhar, ali on sad ovako rano neće ni da izađe. Zato bih išao sa Adengom da spreci njegov izlazak. Generalno nema rizomskih korova, sve je iz semena.

Ako bude suše u vreme tretmana Adengom,bacanje para.Prošle godine probali-prvi put,poslednji put i nikad više.Ići sa jeftinijim špekcijama i manje boli glava.
Prošle godine pošto smo sa Adengom izvisili,posle išli Monsunom pa izračunajte koliko je to po jutru ili hektaru.

Pa cemu zurba sa adengom kad moze do treceg lista,da sam oprsko posle setve jako slabo bi delovao jer kise nije bilo ni u najavi,zato sam sacekao skoro 20dana dosao do treceg lista i najavili kisu za dan dva i odradio prskanje i hemija je uradila svoje.

Nazad
Vrh