sale ratar
Član
Dukej dikamba za grašak a dozu izračunaj.Ako trošiš 100lit po kj vode a puna doza dikambe 0,4lit po kj onda na 10lit ide 0,04lit.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lontrel przi momacki.Imam po ogumcima graškovine (divlje grahorice, kako je ko već zove), a po onome što sam čitao neće je odneti kombinacija kojom sam prskao kukuruze (mezotrion, nikosulfuron i terbutilazin). Razmišljam da odem i da oprskam te ogumke ručnom prskalicom, samo je pitanje sa čime?
Imam jednu načetu flašu dikambe od prošle godine, i 1.25 l Monsoon Active-a od pre više godina. Imam još i terbutilazina... Šta od toga najbolje deluje na tu graškovinu, koliko smućkati herbicida u 10 litarsku prskalicu? Kukuruz je u 5-6 listu, trudiću se da ga ne kačim ali nije ni bitno i ako ga oprskam pa se uvrne ili dobije bičeve.
Mišjakinja se teško suši. U soji sam na jutro dao 2 lit totala i 400gr senkora. Trebalo 2 nedelje da se osuši. Dobro, što kasnije ne niiče.Ja sam u prošli utorak (05.05.) radio prskanje gde je kukuruz bio 4-5 i 3-4 pero. Primenio sam 0,7 Plamen i 0,8 Talismana. Od širokolisnih i veća boca i nekakvo zelje su se šlogirali i popadali, a manja ambrozija i svašta nešto drugo je pošutelo i svelo. Ali imam problem sa travom tzv. mišijakinja (tako se zove u mom kraju) kao da joj ništa nije, veća je sa rastom. A što se tiče muhara i ostalih uskolisnih sve što je bilo malo je požutelo. Međutim posle kiša krenula je nova tura. Imam samoniklog žita i vlasulje koji su baš veliki (oko 40cm) i ništa im nije. Plan je da sad u četvrtak delujem sa 0,7 Talismana i 0,250 mezotriona. Nadam se da će posle toga da se očisti njiva. Ovo sa ovom "mišijakinjom" me baš izluđuje. Jako je agresivna i brzo širi i pokriva zemlju.
naravno ultra ns 444 ultraJel ti je kukuruz ultra ili ne?
Meni zastitar kaze da do 6 lista nema problema, ali bi pozeljno bilo da se radi uvece nego nasred dana kad su temperature jako velike. puna doza ti je 1,5 lit taj do 3 lista, ako ides 1/3 to je za diskusiju. ja sam isao od 0.8-1 lit kukuruzi 4 list.Никола Илић....како реагује кукуруз у 5-6 листу на Тербутилазин?