Herbicidi u kukuruzu

Da li je neko mesao Peak (prosulfuron) sa nekim drugim sulfonil urea preparatom poput nicosulfurona, rimsulfurona, foramsulfurona? Bojim se posto oba imaju isti mehanizam koju bi dozu primenio, ima samo semenskog sirka pa bi isao sa punom dozom peak da unistim samonikli suncokret I do litre nicosulfurona za sirak?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da li je neko mesao Peak (prosulfuron) sa nekim drugim sulfonil urea preparatom poput nicosulfurona, rimsulfurona, foramsulfurona? Bojim se posto oba imaju isti mehanizam koju bi dozu primenio, ima samo semenskog sirka pa bi isao sa punom dozom peak da unistim samonikli suncokret I do litre nicosulfurona za sirak?

Ja verovatno sutra idem sa mezotrionom,nikosulfuronom, rimosulfuronom(pravim arigo) i mislio sam da na dve parcele dodam i po 10g pika po hektaru zbog samoniklog ekspresa. Ako je nesto pogresno bio bih zahvalan da me ispravite, kukuruz 6list.

Lucky, mešali ga ja i ćale 2018 Peak i Nikosav na državnoj parceli (iz zezancije sam mix nazvao PikNik) i oduvalo je sve korove. Ambroziju, palamidu...... Jedino što ne nosi je kereće grožđe, ali njega nije ni bilo. Ili tek nešto malo.

Lucky, mešali ga ja i ćale 2018 Peak i Nikosav na državnoj parceli (iz zezancije sam mix nazvao PikNik) i oduvalo je sve korove. Ambroziju, palamidu...... Jedino što ne nosi je kereće grožđe, ali njega nije ni bilo. Ili tek nešto malo.
Koje doze ste primenili ako se secas? Jel bilo nekih posledica po kukuruz? Tipa susenja lisca ili slicno. Moj kukuruz je pod stresom pa se bojim da mu ne naskodi "piknik"

Special care should be taken to avoid damage by drift to broad-leaved plants outside the target area or land intended for cropping e.g. beet, sunflower, oilseed rape, vegetable crops.

Meni se čini da Peak ne bira suncokret koji će srušiti a koji ne.
---------------------------------
Ako se dobro sećam, a sećam se što se tiče Pik-a, njega u punoj dozi 20gr/ha a Nik smo valjda išli u split kombinaciji ali malo pojačanoj.... 0,6-0,7 pa sledeći put 0,8. Nemoj šokirati kukuruz dodatno. Piše tamo u manualu, link što sam okačio, ako razumeš ingliš.
--------------------------
Ah, da... Nije bilo posledica po kukuruz.

Poslednja izmena:
Ja sam jednu parcelu gde je kukuruz bio izmedju 4 i 5 listova prskao kombinacijom Nicogan 1 l/ha, Trawell(rimsulfuron) 30g/ha, Skaut 0.15l/ha i Banvel 0.6 l/ha i kukuruz je baš osetio ovu hemiju. List je postao šaren i kao da dobija guščji vrat. Šta je u ovoj kombinaciji pogrešno?

Special care should be taken to avoid damage by drift to broad-leaved plants outside the target area or land intended for cropping e.g. beet, sunflower, oilseed rape, vegetable crops.

Meni se čini da Peak ne bira suncokret koji će srušiti a koji ne.
---------------------------------
Ako se dobro sećam, a sećam se što se tiče Pik-a, njega u punoj dozi 20gr/ha a Nik smo valjda išli u split kombinaciji ali malo pojačanoj.... 0,6-0,7 pa sledeći put 0,8. Nemoj šokirati kukuruz dodatno. Piše tamo u manualu, link što sam okačio, ako razumeš ingliš.
Procitao sam jos ranije sve kad si okacio, kukuruz je na nekim parcelama pod stresom od suse I hladnih noci, sacekacu koji dan pa cu tretirati te njive.

I peak I tribenuron metil (express I kopije) spadaju u istu grupu jedinjenja zato sam hteo da mi neko podeli svoje iskustvo, doduse verujem da ste prskali dok suncokret nije ojacao I dobio prvi stalni par listova pa ste ga zato lako resavali?

Ja sam jednu parcelu gde je kukuruz bio izmedju 4 i 5 listova prskao kombinacijom Nicogan 1 l/ha, Trawell(rimsulfuron) 30g/ha, Skaut 0.15l/ha i Banvel 0.6 l/ha i kukuruz je baš osetio ovu hemiju. List je postao šaren i kao da dobija guščji vrat. Šta je u ovoj kombinaciji pogrešno?
Meni smrdi na banvel, hormonac u 5 listu ne bih se igrao.

"Gusciji vrat" je simptom Diabrotike,a ako misli na uvrtanje listova iz "tocira" to je od Nicosulfurona.
Da, uvrtanje listova iz tocira. Ovo je taj kukuruz dan pre prskanja:

IMG-20200506-183008.jpg

Poslednja izmena:
Imam po ogumcima graškovine (divlje grahorice, kako je ko već zove), a po onome što sam čitao neće je odneti kombinacija kojom sam prskao kukuruze (mezotrion, nikosulfuron i terbutilazin). Razmišljam da odem i da oprskam te ogumke ručnom prskalicom, samo je pitanje sa čime?

Imam jednu načetu flašu dikambe od prošle godine, i 1.25 l Monsoon Active-a od pre više godina. Imam još i terbutilazina... Šta od toga najbolje deluje na tu graškovinu, koliko smućkati herbicida u 10 litarsku prskalicu? Kukuruz je u 5-6 listu, trudiću se da ga ne kačim ali nije ni bitno i ako ga oprskam pa se uvrne ili dobije bičeve.

Radili danas ultra hibride sa koktelom, fokus 0,8 + agrodimarkom 0,33/kj + okvasivac. Na jednoj parceli od 4kj sam promasio da stavim okvasivac, pa ce vidimo sta ce biti 😂 al je malo jaca doza fokusa tu oko 0,9

Nazad
Vrh