Herbicidi u kukuruzu

kolege prskao sam na crno s metahlor+tebutilazin i dobro je uspelo prskanje,bilo je kise posle pa dana.od korova cu verovatno najvise imati palamidu i sirak.planirao sam po bajceticevom savetu da opalim nikosulfuron+dikamba+mezetrion.ali cini mi se da nema mnogo korova uglavnom palamida,a i ovo mi je drugo prskanje,sta da izbacim mezotrion ili dikambu.sta losije tuce palamidu od njih ...

I ja idem tom kombinacijom na crno, i isto kao kod tebe ostane samo palamida. Na 5-6 listu oprskam Laudisom i to je to. Jedino što je Laudis malo skuplji, ali ga kukuruz ne oseti, kao da je oprskan prihranom.

Prskate li u vrućini? 27-28 C šta se dešava? Nikosulfuron 0,7 + dikamba ful doza?

Tapatalkkal küldve az én F3311 eszközömről

Čujem da ljudi imaju problem sa Calarisom Syngenta. Ošureno lišće samo tako, sad sam prošao pored jedne, tužno za videti.

Danas prskamo Adengom,tj.sad prskaju.
U poljoapoteci nam nudili Mont trio.Jeftiniji je oko 1500 po Ha ali nismo smeli da reskiramo.Da li je neko prskao sa tim .

Po savetu jednog clana, ici cu Nikosulforon, mezotrion i Fluroksipir-meptil nesto na toj bazi. Posto imam te divlje kupine, a ne znam da li da se zezam sa Matonom.

Vidim da uglavnom imate primedbe na nicanje Dkc 4943
kod mene kukuruz je posejan 4 Aprila i imam ga na par mesta gde fali po neko zrno ali je to samo zbog nedostupne vlage, kad se trazi sad posle ove kise svako zrno koje nije izaslo tu je, samo sto nije izaslo iz zemlje.
Uglavnom sklop je dobar.

5075 Slika od pre 2 dana, tretiran u 3 listu Adengo + Maton. Kisa tek 2 Maja i provuklo se ambrozije.
Jos nije uradjena korekcija, a radice se sa Mezotrion 0.15 l/kj + Terbutilazin 0,4 l/kj + Equip 1 l/kj
bbcb06162f44f4aec7fecb95d4b03615.jpg

ed152b1694aa212e7fae3ea5c6eae66c.jpg

c1653ae26bf78ae58c2aa705b04cd991.jpg

Do mene je jedna manja parcela od nekih 11-12 reda a do nje je tretirana soja totalom posle setve. Gazda od ove izgorele parcele video je sta se desilo dan pre ove slike i bio je u nedoumici da li je karakterna osobina ovog kukuruza da ima ovakvu boju ili je od totala. Dan pre slikanja kaze da nije bilo osusenog kukuruza.
Sad je svestan o cemu se radi.
Da se slucaj komplikuje jos vise, je to sto je ovaj koji je radio totalom debelo naplatio stetu od ovog trenutno ostecenog jer je navodno posle izlaska geometra ovaj bio kod njega, ne znam tacno 1.5-2 m.
Levo moj kukuruz, skroz desno tretirana soja totalom.
2ba6560b90cb8b45ab86bda5d27f3e02.jpg

fdc62436efc36f8be1badd4574e095e4.jpg

9cfc9726f9e08c0d618c39ae53d5a069.jpg

Zanimljivo je to sto na ovoj zadnjoj slici vidi se komsijski prvi red do mog kukuruza i da ima ostecenja do zadnjeg reda, dok kod mene nema
Zapravo na samo jedno mesto malo je dotakao i kod mene.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kako je to prskano kada komsiji ode cela njiva let te j..o......?
Ajde red-dva ali ovo......
Bice da je taj prilikom prskanja pogresio njivu mozda.....?

Poslednja izmena:
Jel koristio neko od vas unicomb preparat? Kako se on pokazao?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh