Herbicidi u kukuruzu

@Druškan
Danas sam prosao pred jedne parcele i mnogo bolje izgleda, odnosno da je mnogo vise suncokreta u zadnjoj fazi susenja. Mozda ocekivanje je bilo mnogo vece za 6 dana. U svakom slucaju sutra delujem sa punom dozom Peeka i dodacu i ostatak Mezotriona od 0.05 po kj.
@coci064
Ne mislim da je malo vode. Sto manje vode koncentracija herbicida u vodi je jaca, samim tim i uspeh bi trebao biti neminovan.
Sa vecom kolicinom vode bolja je pokrovnost, a ti bas imas gustu populaciju samorasta suncokreta.

@grunt
Ja zadnje 3 godine nisam radio korekciju, izuzev jedne njive prosle godine Laudisom da zaustavim sirak iz rizoma. Sto sam i uspeo i izvukao kakav takav prinos.
Ove godine takodje mislim da nece biti potrebe za korekcijom jer je pala kisa 6 dana posle prskanja. Praticu samo dve njive zbog samoniklog suncokreta mada je pozuteo kad sam gledao pre par dana. Iskreno cim se desi da mora na bar 30-40% njiva korekcija a budu dobri uslovi (kisa nakon prskanja) za aktivaciju prestacu da radim sa njim.

@grunt
Ja koristim Adengo jedino tamo gde bas nema sale sa ambrozijom, tako da sigurno treba raditi korekciju.
@coci064
Pa ako je do sad dobro bilo trebalo bi i sad biti. Radim sa vecim pritiskom i vidi se kako oduva sve ispod dizni kad prolazim. Razumem sta si hteo reci ali racunam da to bi se desilo jedino ako bi pritisak bio dosta manji.

Vidim ima neki mont trio do treceg lista, pa da od godine sve smuckam odjednom: mont, terbis, mezatron i siran.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

On hoće da zeza pšenicu ako je seješ posle kukuruza.U stvari možeš je sejati ali kao osnovnu obradu moraš koristiti plug umesto tanjirače.

Kada mesate Nikosulfuron i Mezotrin (Talisman + Intermezzo) da li dodajete okvasivac ili zbog nikosulfurona ne mora?

Ajd da pitam i ovo, Nikola je pisao da ide u 5-6 listu ova kombinacija (Terbutilazin +Nikosulfuron i Mezotrin ) koji je poslednji momenat a koji najraniji? Gledam od nedelje losije vreme i hladno...pa da li mogu ici ranije 4-5 ili posle toga ako ode u 6-7 list

Sta unistava u kukuruzu dobro divlju kupinu. Imam njivu sto nije radjena 1 godinu, citav herbarijum. Od palamide, zubace, divlje kupine, ambrozije, poponca... Sta ukomponovati tu. Prskano je zemljisno prskanje i nisam zadovoljan ucinkom... Svaka pomoc dobrodosla.

Dikambom nije preporucljivo jer su istog mehanizma delovanja tj ista grupa. Smes sa mezotrionom. Samo da ne ocdkujes 100% efekat. Imao sam takvu njivu i tek posle dogodine totala ore nicanja soje sam se resio kupine. Doza 10l/ha totala

Nazad
Vrh