Herbicidi u kukuruzu

Kod mene adengo ocistio odlicno, ali me zanima sto je samo pionir dobio po usima? Solidno je ljubicast, prskano pocetkom treceg lista kao i kod ostalih hibrida, ima gde sam i na istoj parceli mesao vise hibrida i tu bi rekao da je dirao samo pionir, zna li neko zasto?

Rade dizne perfektno, trojke, 90 l vode po kj, pritisak 4 bara, idem Zetorom 5011 cetvrtom 10.5 km/h ali dolazimo opet do price o nekom jebenom mutiranom suncokretu kojeg se ne mogu nikako otarasiti. U soji na par mesta mi stvara problem pa vise i ne sejem soju tamo, misleci da ga u kukuruzu lako unistim.
Da li si razmisljao da je mozda malo vode?

Prskao sam kukuruz sa punom dozom chief-a (mezotrion) i evo tri nedelje proslo detelina jos nije uginula.zuti se, ne raste ali i ne susi se.ima je dosta.sta sad?

Kod mene adengo ocistio odlicno, ali me zanima sto je samo pionir dobio po usima? Solidno je ljubicast, prskano pocetkom treceg lista kao i kod ostalih hibrida, ima gde sam i na istoj parceli mesao vise hibrida i tu bi rekao da je dirao samo pionir, zna li neko zasto?
Neki Pionir hibridi imaju odliku da dobiju ljubicastu/crvenkastu boju, u fazi od 3 do 5-6 lista. Sustinski mu nije nista, znam da su neki ovde u mom okruzenju kad su prvi put posejali 9911 i videli da je ljubicast brzo odleteli u njivu sa prihranom preko lista. Kasnije promoter Pionira razjasnio o cemu je rec.

Da li sme ultra hibrid kukuruza da se prska prvi put sa nekim nikosulfuronom/rimsulfuronom ili mora iskljucivo sa fokus ultra?

Ja kupio sve potrebne komponente Skaut+Talisman +Peek u nedelju pravim koktel i prskam. A od korova imam štir samo sa kraja, čičak, i po neki sirak. Tast mi kaže da nisam normalan a i nije daleko od istine jer jako malo trave ima a pravim ovu kombinaciju. Prosto ne želim da dozvolim da mi se trava razmnožava.

Izvinjavam se nisam napisao zašto ne sme da bude hladno posle prskanja sa fokusom. Pošto nema jedan gen da bih bio otporan na cikloksidim iz fokusa ultra hibrid pobeli posle prskanja ako je hladno, svi normalni kukuruzi požute od hladnoće a ultra po eli kao da si ga okrečio i to prođe čim otopli. Ovo pišem iz ličnog iskustva od pre par godina.

Прскано дикамбом по мирном времену без ветра после 6 дана соја поред кукуруза сва се скврчила .Не знам и не питај шта и како ,али је зајебан тај хормонац у сваком смислу
JA SAM TAKVA ISKUSTVA IMAO SA MATONOM NISAM NI PIPNUO A 3 REDA BURAZEROVA SOJA PORED SU SE SKVRCILA...I JEDAN I DUGI SU HORMONSKI I DELUJU ISPARAVANJEM ALI MISLIM DA JE DIKAMBA MALO BLAZA.KOD NAS MATON LOM PRAVI U PAPRICI KAD KRENU TAMO NEGDE POCETKOM JUNA DA PRSKAJU PALAMIDU OD POLA METRA U ISTO TOLIKOM KUKURUZU ONI KOJI GA SADE RADI REDA...

Bojceticu pominjao si ranije komb nikosulfuon+dikamba+mezotrion za korektivno tvoje iskustvo.podrazumeva li to da je prethodno oprskan kukuruz sa s-metolahlor i terbutilazin na crno ili ne...

@Druškan
Danas sam prosao pred jedne parcele i mnogo bolje izgleda, odnosno da je mnogo vise suncokreta u zadnjoj fazi susenja. Mozda ocekivanje je bilo mnogo vece za 6 dana. U svakom slucaju sutra delujem sa punom dozom Peeka i dodacu i ostatak Mezotriona od 0.05 po kj.
@coci064
Ne mislim da je malo vode. Sto manje vode koncentracija herbicida u vodi je jaca, samim tim i uspeh bi trebao biti neminovan.

Nista. Deletina ne
Bojceticu pominjao si ranije komb nikosulfuon+dikamba+mezotrion za korektivno tvoje iskustvo.podrazumeva li to da je prethodno oprskan kukuruz sa s-metolahlor i terbutilazin na crno ili ne...
Ne prskam kukuruze na crno. Nisam ni soju prskao, ove godine sam prvi put to radio iskljucivo zbog ambrozije. Ta kombinacija koju si naveo skida sve od korova.

Nazad
Vrh