Druškan
Član
Zato ga ni ne sejem više, jer će bas biti problema sa njim. A nije ni stabilan sa prinosom kao SY.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li si razmisljao da je mozda malo vode?Rade dizne perfektno, trojke, 90 l vode po kj, pritisak 4 bara, idem Zetorom 5011 cetvrtom 10.5 km/h ali dolazimo opet do price o nekom jebenom mutiranom suncokretu kojeg se ne mogu nikako otarasiti. U soji na par mesta mi stvara problem pa vise i ne sejem soju tamo, misleci da ga u kukuruzu lako unistim.
Neki Pionir hibridi imaju odliku da dobiju ljubicastu/crvenkastu boju, u fazi od 3 do 5-6 lista. Sustinski mu nije nista, znam da su neki ovde u mom okruzenju kad su prvi put posejali 9911 i videli da je ljubicast brzo odleteli u njivu sa prihranom preko lista. Kasnije promoter Pionira razjasnio o cemu je rec.Kod mene adengo ocistio odlicno, ali me zanima sto je samo pionir dobio po usima? Solidno je ljubicast, prskano pocetkom treceg lista kao i kod ostalih hibrida, ima gde sam i na istoj parceli mesao vise hibrida i tu bi rekao da je dirao samo pionir, zna li neko zasto?
Ultra hibride možeš prskati sa svim herbicidima kao i običan kukuruz a običan ne može da se prska sa fokusom. I gledaj da posle prskanja sa fokusom ne bude hladno vreme.Da li sme ultra hibrid kukuruza da se prska prvi put sa nekim nikosulfuronom/rimsulfuronom ili mora iskljucivo sa fokus ultra?
JA SAM TAKVA ISKUSTVA IMAO SA MATONOM NISAM NI PIPNUO A 3 REDA BURAZEROVA SOJA PORED SU SE SKVRCILA...I JEDAN I DUGI SU HORMONSKI I DELUJU ISPARAVANJEM ALI MISLIM DA JE DIKAMBA MALO BLAZA.KOD NAS MATON LOM PRAVI U PAPRICI KAD KRENU TAMO NEGDE POCETKOM JUNA DA PRSKAJU PALAMIDU OD POLA METRA U ISTO TOLIKOM KUKURUZU ONI KOJI GA SADE RADI REDA...Прскано дикамбом по мирном времену без ветра после 6 дана соја поред кукуруза сва се скврчила .Не знам и не питај шта и како ,али је зајебан тај хормонац у сваком смислу
Ne prskam kukuruze na crno. Nisam ni soju prskao, ove godine sam prvi put to radio iskljucivo zbog ambrozije. Ta kombinacija koju si naveo skida sve od korova.Bojceticu pominjao si ranije komb nikosulfuon+dikamba+mezotrion za korektivno tvoje iskustvo.podrazumeva li to da je prethodno oprskan kukuruz sa s-metolahlor i terbutilazin na crno ili ne...