Herbicidi u kukuruzu

Nikola nemoj me zezati, prosle godine u soji na jednoj parceli koristio sam 100 g oxsasulfurona (radivana) i 0. 17 l imazetapira (pivota) sve po kj i preziveo ko od sale koliko zelis suncokreta, Drugi tretman je bio 2 l kj bentazona i oko 6g Harmonija i opet je ostao mnogo suncokreta neunistenog. Kasnije ga cupali.
Verovatno ima ga koji je mutirao i taj je djavo ipo...
Ja sam u oba splita po 80g po kj i zab da napisem stavljao sam sinfoni i lepk i naravno manji je suncokret bio nego sto si postavio na prethodnoj strani u kukuruz i prihrana obavezno

Latest time of application: 10 leaf stage of the crop.
CROP SPECIFIC INFORMATION Timing and Rates of UsePEAK should be applied to the maize crop from the 2 leaf stage and no later than the 10 leaf stage.

Možda jesam, možda nisam. :)

E sad ko je u pravu....

Naravno da ne čekaš 10-ti list. Lepo piše da nišaniš uzrast korova od 2-4 prava lista, ali ovo sam napisao i okačio zato da se nemoraš striktno držati da ide do 6-og jer ide do 10.
Doktore, šta misliš kako našima odgovara da se provučemo sa jeftinom hemijom koja ide do 10-og lista. Isto kao što se ćutalo za terbutilazin da može i posle 3-eg lista.
Btw, isproban je peak posle 6-og lista....

Naravno da ne čekaš 10-ti list. Lepo piše da nišaniš uzrast korova od 2-4 prava lista, ali ovo sam napisao i okačio zato da se nemoraš striktno držati da ide do 6-og jer ide do 10.
Doktore, šta misliš kako našima odgovara da se provučemo sa jeftinom hemijom koja ide do 10-og lista. Isto kao što se ćutalo za terbutilazin da može i posle 3-eg lista.
Btw, isproban je peak posle 6-og lista....
Ni ja nisam koristio peak, hvala za odlican savet. Imam samoniklog express suncokreta. Samo vidim da ne pise da se moze kombinovati sa drugim sulfonil urea preparatima zbog sirka iz semena, imas li tu neka iskustva?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

aj molim te prijatelju pojasni to mirisalo dikambu i leti jos 2 dana posle prskanja.ja imam problem sa paprikom na slican nacin kad komsije koriste maton.sad imam svoj kukuruz pored svoje paprike pa sam mislio dikambu da upotebim al se plasim istog...
Прскано дикамбом по мирном времену без ветра после 6 дана соја поред кукуруза сва се скврчила .Не знам и не питај шта и како ,али је зајебан тај хормонац у сваком смислу

Poslednja izmena:
Sad mi nije jasno... Mezotriin 0. 250+ 1 l terbisa po ha... Da li skida samonikli suncokret i ambroziju?

Skida, mada zavisi u kom je porastu ambrozija. A suncokret eto kod kolege Peet-a nije skinuo jer je neki mutant u pitanju, ili sta vec. Kod mene suncokret sagori, e sad ne mogu tvrditi dal je to bio Pioneer.

Nazad
Vrh