Herbicidi u kukuruzu

Do kad idete dikambu? Imam ja jedno 5-6 redova do komšije isto sucokreta,dobio adengo+ maton,mada bih tih 5-6 redova pojačao.

6 dana od prskanja, 0.1 l mezotrion + 0.6 l terbutilazina sve po kj.
Kukuruz sada u 5-6 listova.
Najvise samoniklog suncokreta ima koji nije dokrajcen.
Sta koristiti dalje?
Moze li sad u drugom tretmanu nesto vise od 0.05 mezotriona?
i koliko dikambe? Hoce li biti u redu 0.05 l mezotriona i 0.3 l dikambe po kj?
ili smanjiti jos malo dikambu a povecati mezotrion iako prelazim dozvoljenu kolicinu.
a196ea75ea680f4efe4a2065c9f2014f.jpg

6b29cfff76b1f26686c70e935be26f08.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
3 deci mezutriona po h i ubaci malo prihrane i mora da zbrise to sa njive...

Rade dizne perfektno, trojke, 90 l vode po kj, pritisak 4 bara, idem Zetorom 5011 cetvrtom 10.5 km/h ali dolazimo opet do price o nekom jebenom mutiranom suncokretu kojeg se ne mogu nikako otarasiti. U soji na par mesta mi stvara problem pa vise i ne sejem soju tamo, misleci da ga u kukuruzu lako unistim.

Rade dizne perfektno, trojke, 90 l vode po kj, pritisak 4 bara, idem Zetorom 5011 cetvrtom 10.5 km/h ali dolazimo opet do price o nekom jebenom mutiranom suncokretu kojeg se ne mogu nikako otarasiti. U soji na par mesta mi stvara problem pa vise i ne sejem soju tamo, misleci da ga u kukuruzu lako unistim.
Pa pravis gresku kukuruz obavezno pune doze i malko jace, a u soji sam suncokret unistavao dinoksom sa 80g po kj u splitu na 10 dana ...

Do kad idete dikambu? Imam ja jedno 5-6 redova do komšije isto sucokreta,dobio adengo+ maton,mada bih tih 5-6 redova pojačao.
Ja isto gde sam koristio Adengo ubacio i Maton i na tim parcelama sam zadovoljan ucinkom. Medjutim bas tu gde sam mislio da cu suncokret lako resiti koristio sam mezotrion i usrani terbutilazin pa se sad plasim da nece resiti posao ostatak doze mezotriona

Ma kod mene je nadzemni spržen prskano 28.4 ovaj nikao posle a adengo dobio kišu 2.5,da nas obiša o vidim da ima novog. Ja bi ga čekao još malo ali me strah dikambe. Ostavio sam mezotrion za kasniju fazu ako ustreba a imam i bonacu ali ne znam kako deluje na suncokret.

Nemam ni ja neko iskustvo sa Dikambom u petom listu, zato se plasim.
Bio sam ubedjen da ce ta kolicina mezotriona i plus toliko hvaljeni terbutilazin da ce resiti ko od sale taj suncokret ali...
U Cetvrtak kazu da ce vetar da oslabi pa na ovih 3 x po 2 kj koristicu jos 0.1 l mezotriona i verovatno 0.2 l Dikambe jer je vec imam pa kako bude.

Дикамба неће ићи више у прскалицу, то чудо лети и лебди још два дана после прскања.5 кј соје ми је једне године мирисало њу и скврчена остала до вршидбе.

Pa pravis gresku kukuruz obavezno pune doze i malko jace, a u soji sam suncokret unistavao dinoksom sa 80g po kj u splitu na 10 dana ...
Nikola nemoj me zezati, prosle godine u soji na jednoj parceli koristio sam 100 g oxsasulfurona (radivana) i 0. 17 l imazetapira (pivota) sve po kj i preziveo ko od sale koliko zelis suncokreta, Drugi tretman je bio 2 l kj bentazona i oko 6g Harmonija i opet je ostao mnogo suncokreta neunistenog. Kasnije ga cupali.
Verovatno ima ga koji je mutirao i taj je djavo ipo...

Mozete ubaciti i jednu kesicu pik(20)gr na tih 6 kj. On dobro skida suncokret a posto je ta kesica namenjena na 1 ha nema ogranicavanja plodoreda.Normalno uz mezotrion 0,1l/kj. Ja uvek sejem sledece godine suncokret i nema problema.

Poslednja izmena:
Дикамба неће ићи више у прскалицу, то чудо лети и лебди још два дана после прскања.5 кј соје ми је једне године мирисало њу и скврчена остала до вршидбе.
aj molim te prijatelju pojasni to mirisalo dikambu i leti jos 2 dana posle prskanja.ja imam problem sa paprikom na slican nacin kad komsije koriste maton.sad imam svoj kukuruz pored svoje paprike pa sam mislio dikambu da upotebim al se plasim istog...

Mezotrion jako lose skida samorasli suncokret u expres varijanti, jos ja uvek idem sa punom dozom od 0,15/kj.
@Peet, @zlato ti je dao naj bolji moguci predlog a nije ni skup, Prosulfuron 750 skida suncokret ko od sale i ide do 6 lista kukuruza, ja bi isao samo njega u nekoj gornjoj granici 10gr/kj i nista vise ne dodavati.

Nazad
Vrh