talianu
Član
Do kad idete dikambu? Imam ja jedno 5-6 redova do komšije isto sucokreta,dobio adengo+ maton,mada bih tih 5-6 redova pojačao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
3 deci mezutriona po h i ubaci malo prihrane i mora da zbrise to sa njive...6 dana od prskanja, 0.1 l mezotrion + 0.6 l terbutilazina sve po kj.
Kukuruz sada u 5-6 listova.
Najvise samoniklog suncokreta ima koji nije dokrajcen.
Sta koristiti dalje?
Moze li sad u drugom tretmanu nesto vise od 0.05 mezotriona?
i koliko dikambe? Hoce li biti u redu 0.05 l mezotriona i 0.3 l dikambe po kj?
ili smanjiti jos malo dikambu a povecati mezotrion iako prelazim dozvoljenu kolicinu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa pravis gresku kukuruz obavezno pune doze i malko jace, a u soji sam suncokret unistavao dinoksom sa 80g po kj u splitu na 10 dana ...Rade dizne perfektno, trojke, 90 l vode po kj, pritisak 4 bara, idem Zetorom 5011 cetvrtom 10.5 km/h ali dolazimo opet do price o nekom jebenom mutiranom suncokretu kojeg se ne mogu nikako otarasiti. U soji na par mesta mi stvara problem pa vise i ne sejem soju tamo, misleci da ga u kukuruzu lako unistim.
Po tebi, koliko listova ima Peet-ov kukuruz?Do 5-og lista,ali taj 5 da zavrsava izlaz i "tocira".
Ja isto gde sam koristio Adengo ubacio i Maton i na tim parcelama sam zadovoljan ucinkom. Medjutim bas tu gde sam mislio da cu suncokret lako resiti koristio sam mezotrion i usrani terbutilazin pa se sad plasim da nece resiti posao ostatak doze mezotrionaDo kad idete dikambu? Imam ja jedno 5-6 redova do komšije isto sucokreta,dobio adengo+ maton,mada bih tih 5-6 redova pojačao.
Po tebi, koliko listova ima Peet-ov kukuruz?
Tako je. Ovo je početak faze V3 ili BBCH 15. Za Banvel na Syngenta-inom sajtu piše do 5-og lista (faza 15 BBCH skale ). Znači nije kasno za dikambu.To sto se dobro moze videti na slici jeste da je u petom listu a neki na ulazu u peti list.
Nikola nemoj me zezati, prosle godine u soji na jednoj parceli koristio sam 100 g oxsasulfurona (radivana) i 0. 17 l imazetapira (pivota) sve po kj i preziveo ko od sale koliko zelis suncokreta, Drugi tretman je bio 2 l kj bentazona i oko 6g Harmonija i opet je ostao mnogo suncokreta neunistenog. Kasnije ga cupali.Pa pravis gresku kukuruz obavezno pune doze i malko jace, a u soji sam suncokret unistavao dinoksom sa 80g po kj u splitu na 10 dana ...
aj molim te prijatelju pojasni to mirisalo dikambu i leti jos 2 dana posle prskanja.ja imam problem sa paprikom na slican nacin kad komsije koriste maton.sad imam svoj kukuruz pored svoje paprike pa sam mislio dikambu da upotebim al se plasim istog...Дикамба неће ићи више у прскалицу, то чудо лети и лебди још два дана после прскања.5 кј соје ми је једне године мирисало њу и скврчена остала до вршидбе.