Herbicidi u kukuruzu

Ja svake godine imam na ponekoj njivi ogled kao kod panonca, caletu se uvek desi bar jedna ili dve njive da ne sastavi lepo za 1 ili 2 reda :osmeh: To mi je pokazatelj da ne gresim sto sve radim Adengom, ali mi se dobro pokazala i kombinacija mezotrion+terbutilazin+nikosulfuron. Tako da mi je to sekundarna opcija.

kolege cime prskati kukuruz korektivno a da ne ugrozim papriku koja ce biti parcela pored.njiva ima palamide,sa matonom se ne igramo u blizini paprike...iz poznatih razloga...ako ima neki kolega koji radi i ratarstvo i povrtarstvo dali je i dikamba problematicna u blizini povrca kao 2.4 d

Je l ima gde herbicid ``Arigo", vidim da u sebi ima 3 aktivne materije mezotrion, nikosuforon i rimosulforon? Ili mozda Principal plus isto sa 3 sktivne materije?

Жива истина. Ја сам од "Монта" и "Тербиса" правио свој "Гардиоприм", калкулишући да концентрације активних материја по хектару буду као код потоњег и изашло је поприлично јефтиније, а посао је урадило како ваља. Сигуран сам да ни хоум-мејд "Ариго" не би омануо.

Koliko dodati totala sad za tek iznikle korove? Planiram dual gold i total... Ove kod nas jedan prska sa 1 l totala po ha... To mi deluje malo...

1.5 litar na hektar pogrešno sam napisao
Tačno bi bilo 1.74 litre na hektar(0.5756 je kj)

Послато са SM-J510F помоћу Тапатока

Ako je u kotiledonima tu ce jos dugo oba nicati koji su na vecoj dubini, ove prve ce zaustaviti. Za dalje zavisi od glavnog useva.

Na jednoj parceli jesenas sam preorao detelinu i sad je posejan kukuruz a detelina nikla ko luda. Kukuruz jos nije izasao ali je klijao. Ako koristim Adengo dok kukuruz jos nije nikao, sta koristiti kao dodatak Adengu, 2.4 d, Mezotrion ili Dikambu a da ne unisti klicu? Ostavio bi ga da sav nikne ali ne radimo do Srede zbog Uskrsa a do tada plasim se da ne prelazi 3 lista.

Nazad
Vrh