Herbicidi u kukuruzu

Nije detelina problem u kukuruzu. Sada kada kukuru nice izgleda travnato a resi se bilo cim pogotovo sto je kukuruz zaklopi lako.

bojceticu znam da se bavis i vocarstvom pa da te pitam za dikambu dali ima ono katastrofalno dejstvo isparavanjem na voce i povrce kao maton

Ako tebi kuruz poraste do 3 lista za 5 dana svaka ti cast.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Juce bio je blizu ali nije se video vani, mozda samo neki. Setva 4 Aprila. Danas posle podne prosao sam pored jedne parcele i ovako izgleda. Sareno, ali ima i sa 2 lista.
Ako nastavi do Srede da bude tako toplo i dalje mislis da nece biti u 3 lista?

@ ratatatui
Jesi li i dalje tako siguran u tvoju konstataciju?

699f25c6f8cc460521f1287f221eb82f.jpg

becfcaa8460dce554a2ee65a613520ce.jpg

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, da li bi smeo da prskam kukuruz, prvi put sa nekim rimsulfuronom (2-3 list), a drugi put sa nikoslufuronom (6-7 list) bojim se da cu na jednom njivi imati problem sa sirkom, pa ne bi da napravim neku štetu na kukuruzu? Da li da smanjim doze?

Može stim da vodi računa da i jednog i drugog ideš pola doze eventualno 10% više od preporuke pošto ideš u dva puta i usev će to podneti.Možeš i u prvom tretmanu ići 40% a u drugom 60% doze pošto je dosta hladna proleć i sirak će kasniti sa nicanjem.

Može stim da vodi računa da i jednog i drugog ideš pola doze eventualno 10% više od preporuke pošto ideš u dva puta i usev će to podneti.Možeš i u prvom tretmanu ići 40% a u drugom 60% doze pošto je dosta hladna proleć i sirak će kasniti sa nicanjem.
Klasican split. Zasto bi onda eksperimentisao sa dve aktivne materije? Ako jedna omane sve je dzabe, ali generalno mislim da zbog temperature sirak nece skoro napolje, pogotovo sto rizomski krece sa raznih dubina.

Dve aktivne materije bi koristio zato što mi je ostalo nešto hemije od predhodnih godina, konkretno sam hteo da idem sa "Nava 75wg" prvi put, a drugi put skaut, talisman i terbis drugi put...

Jedno pitanje, da li bi smeo da prskam kukuruz, prvi put sa nekim rimsulfuronom (2-3 list), a drugi put sa nikoslufuronom (6-7 list) bojim se da cu na jednom njivi imati problem sa sirkom, pa ne bi da napravim neku štetu na kukuruzu? Da li da smanjim doze?
I ja cu imati taj problem na dve parcele(kukuruz na kukuruz) imam rizoma, ne znam dali je pametno ali plan je da prvi put idem sa nekim sulfuronom a posle nekog vremena sa equip-om

Nazad
Vrh