Herbicidi u kukuruzu

Pre dve godine sam istu parcelu tretirao nikosulfuronom bas zbog muhara i prosa, ali rezultati su bili porazavajuci, da li je tome doprinelo hladno vreme koje je nastupilo nakon prskanja ne znam. Koja je cena Monsoon-a?

3.000 je litar Monsoon Active u 5-litarskim pakovanjima.Bato 87 da ne ispadne da lupam gluposti posavetuj se sa nekim iz Bayera oko upotrebe Adenga preko trećeg lista.Ako ne uspeš javi se da ti dam broj telefona od Bayerovog zaštitara za naš region.

Kukuruz iznenadio a vreme oteglo.Ima 5 listova uveliko.Coloseum odlozen u supu i sutra se uzima Cornisto(mezotrion).
Samo je ostalo da vidim koliko terbutilazina da dodam.
Nesto sam mislio 200ml mezotriona+1000ml terbutilazina na hektar,a tamo gde ima uskolisnih da ide 250ml mezotriona+1.2lit nikosulfurona.
To pisem za kukuruze u punom 5 listu jer ocekujem da ce dok se steknu uslovi za prskanje takvi biti.

Sta moze da zameni Dikambu za palamidu nakon 5 lista ?? Imam na 2 parcele na par mesta, radjeno je zemljisno slabijom dozom terbutilazina 1l/ha cale se zeznuo. Danas popodne posle kise gledali verovatno ce prerasti 5 list dok bude moglo da se udje u njivu. Da li bi moglo posto je manja doza isla da se doda uz mezotrion malo terbutilazina bez posledica na sledeci usev ?? Mada ce verovatno ici opet kukuruz.

Ima mnogo zvucnih imena gde je terbutilazin sastavni deo a nijedan nije ogranicen do 6 lista.Uglavnom do 8 lista i neki do 7 lista ali zato sto mesto mezotriona imaju nesto drugo.

A imaju i protektant. Aktivna materija radi radnju a protektant štiti usev od negativnog dejstva a.m. Zato su zvucnije hemije kvalitetnije. I skuplje, naravno.

Nazad
Vrh