Herbicidi u kukuruzu

Koliko moze da stoji rastvoren herbicid? Ostalo mi u prskalici za jedan jutar jos od juce...a ne verujem da ce se danas razvedriti

Sve vise ljudi seje kukuruz sa podusevoj - pasulj. Koji herbicid u slucaju nicanja i kukuruza i pasulja, Znam da je jako mali spektar preparata u toj nameni pa mi treba pomoc od bilo koga ko ima iskustva sa ovim. da li moze da dodje u obzir neki od preparata Kletox ili Fusilade forte, ili mozda Bantazon u obliku NA SO??? Hvala unapred

Jedna parcela mi je lepo zakorovljena poponcem i pirovinom ili zubačom, ja te dve trave slabo razlikujem :D Uglavnom sve su to rizomski korovi, veoma teško za uništiti... Moje pitanje je kojom kombinacijom herbicida je najbolje isprskati? Primetio sam i da list kukuruza nešto gricka, može li se mešati insekticid sa herbicidima? Kukuruz je 4,5 list :)

obicno ljudi koriste u toj situaciji herbicide na bazi nikosulfurona ( Talisman ili Siran ) i za dovoljni su, ako ima jos neko od forumasa misljenje uvek dobro dodje. A jesi li tretirao pre nicanja sa nekim terbutilazinom ( Terbis ili Rezon ili Hemazin ) + Acetosav ili Acetomark?

Tretirano je pre nicanja, tzv prskanje na crno, terbisom i acetosavom. To je za korove iz semena, na rizomske ta kombinacija ne deluje...

Mogu ja da vas povezem sa covekom koji meni nabavlja hemiju, ali malo smo daleko. Snabdeva covek dosta veliko podrucje. Kupio sam od njega turski calisto za 7000 din/L

imam jedno pitanje doslo je do neke promene. u vezi prskanja moze li siran da steti ultra kukuruzu? ili mora u ultra kukuruz samo ultra otrov, ili moz bilo koji???

Samo ultra, mega, giga otrov :osmeh:. Samo udri sa Siranom Deberzerakom Milane, ne boj se... A i jeftiniji je malo od Fokus-a...

Nazad
Vrh