Herbicidi u kukuruzu

Imam 3 njive bas zakorovljene sa sirkom iz rizoma,Prskao sam Talismanom 1,4 L po ha i Banvelom 0,5 ha.Planiram za 8 do 10 dana opet da prskam monsun aktivom 1,7 l po ha.Dali ce imati neke posledice dva prskanja u punoj dozi?I dali cu suzbiti sirak sa ovom kombinacijom?

oprskao sam pre deset dana sa monsunom 0,75 litre po hektaru,za 2-3 dana cu ostatak jos 0,75 litre po hektaru ,svaka travka je pocela da beli od sirka do cicka,sad kukuruc ima 5-6 listova,a monsun je dobar

ima jos jedna cinjenica koju mnogi ( pa i ja ponekad) propustamo iz vida,a to je da pored velicine kukuruza treba pratiti i velicinu korova jer ako on preraste dzaba prskanje, a to uglavnom i pise u uputstvu za svaki preparat.
Mi stalno gledamo da sto kasnsije udjemo u njivu a desi se da je vec korov isto tako prerastao i OMATORIO pa mu ne mozes nista

Danas završeno prvo prskanje kukuruza,0,5 sirana po ha i oko 13 g pik-a po ha.
Veličinu kukuruza ni ne gledam bilo je od onoga u nicanju do 4-5 lista,gledam samo korove.
Korovi su tek krenuli ,najveći koji sam našao cc 2 cm,sirak tek izviruje.
Čim krene druga tura korova,popravni.

Ja danas radio sa principalom i pored malo ozbiljnije maske sam uspeo da se otrujem, celo veče povraćam... :sjasi:

Kakva su vam iskustva sa herbicidima Chief i Nicogan?
Odlican je, prosle god. mi trebala manja doza calista pa nije bilo i ponudi mi covek njega, samo sto je cenovno dosta jak oko 2500din...imas sad na trzistu dosta jeftiniju varijantu ja uzeo desetak litara za probu...
intermezzo_3D_ambalaza_700x900.jpg

I ja zavrsio sa prvom fazom prskanja kukuruza. Koristio sam Equip 0.7 l/kj + Sorgum (nesto sam imao i proslogodisnjeg Callista) 0.07 l/kj. Sledi spartanje za 13 - 15 dana a potom po potrebi druga tura prskanja.

ja juce poprskao neke parcele koje su stigle do 6 listova kombinacija celebrity plus 0.4kg, hasten 1l,i biofor activ 2l sve po ha

I mi smo zurili pre kise da poprskamo kukuruze. Oni u 5-6 listu dobili Monsun, Laudis, manji su dobili pola doze Matona, a neka srednja njiva pola doze Monsuna.

Ima. Nije ultra hibrid otporan na sve živo od hemije. Da jeste, svi bi ga sejali. On je samo otporan na cikloksidim i to je to. Ništa više.

Nazad
Vrh