Herbicidi u kukuruzu

Ima. Nije ultra hibrid otporan na sve živo od hemije. Da jeste, svi bi ga sejali. On je samo otporan na cikloksidim i to je to. Ništa više.

Ultra hibrid mozes tretirati protiv sirokolisnih korova sa bilo kojim herbicidom,od matona do kalista ili laudisa,isto tako i za sirak mozes koristiti i sulfonilureu...sa fokusom resavas sirak u bilo kojoj fazi kukuruza,sto mu je prednost velika...

- - - - - - - - - -

Sta ima da se kupi od varijanti mezotriona?Naravno neke jeftinije varijante.

Skaut,galenikin kalisto...8500din litar,oduvao je sve sirokolisne korove,jedan DCL po jutru...

Evo slike pa pogledajte,ako neko ima dobru kombinaciju kojom bi mogao rijesiti se ovih korova(nadam se da se mogu vidjeti na slikama-losa kvaliteta slike-mob),izvinjavam se sto postavljam isto u 2 teme,ali ova parcela je podlozna korovima tako da mi svake godine "unisti kukuruz"pa sam u potrazi za najboljom mogucom kombinacijom :

image upload free

Kao i kalisto , losije deluje na palamidu i poponac ostale sirokolisne ubija.Deluje i na muhar do faze bokorenja muhara.

Trebalo bi mezotrion palamidu da nosi ali ne onu do kolena, a što se tiče nikosulfurona radi on posao ako se primeni u pravo vreme a što se tiče prinosa nemojte ako nemorate prskati kukuruz preko 6 listova bez obzira koji je preparat.

Trebalo bi mezotrion palamidu da nosi ali ne onu do kolena, a što se tiče nikosulfurona radi on posao ako se primeni u pravo vreme a što se tiče prinosa nemojte ako nemorate prskati kukuruz preko 6 listova bez obzira koji je preparat.

Rekose mi i u agromarketu i u galenici da Nikosulforon moze do 8 og lista iako je registrovan do 6 og.Sad idem korektivno Nikosulfuron i Mezotrion.

@Nikola Indjija
Jasno da smanji prinos, ali manje smanji prinos hemija, nego sirak ako ga imas u parceli u vecem broju. A jos vise smanji dugorocno prinos ako ostavis taj sirak da se osemeni tj. ako ne prskas nekim sulfonilurea preparatom. Da mozes bez njih treba visegodisnja pravilna borba sa sirkom kao i PLODORED.

Nazad
Vrh