Herbicidi u kukuruzu

dscn3384.jpg
dscn3385.jpg
imam problem sa ovim korovom koji dominira i ima ga bas dosta, prskao sam njivu sa Plamenom, poponac i palamida su poceli da se suse a ovaj korov nista. Molim za savet, sa kojim herbicidom cu ga se resiti?

Nije kopriva, kopriva zari (prli) a ovaj korov ne. Ima siroke listove a plamen ga nije takao. Prosle godine na toj njivi je bila psenica, i samo ga na toj njivi imam u tolikom broju da je prekrio citavu njivu.

Divlja kopriva (mrtva) , koliki je kukuruz ? Trebao si starane , lodin ili nešto slično .

Kad bolje pogledam možda je i divlja nana , metva , al opet ista preporuka.

Ja sam prskao kukuruz u prošli utorak sa kombinacijom Coloseum 0.6 l/ha + Zeazin 0.8 l/ha + Nikosav 1.25 l/ha (kukuruz u petom listu). Ali na jednoj prskalici sam propustio da ubacim Nikosav, i išao sam večeras da oprskam (kukuruz u 6-7 listu) taj deo i sa Nikosavom. I primeti se da kukuruz koji nije dobio Nikosav pre šest dana bolje izgleda od onog koji ga je dobio...

Poslednja izmena:
Ja sam prskao kukuruz u prošli utorak sa kombinacijom Coloseum 0.6 l/ha + Zeazin 0.8 l/ha + Nikosav 1.25 l/ha (kukuruz u petom listu). Ali na jednoj prskalici sam propustio da ubacim Nikosav, i išao sam večeras da oprskam (kukuruz u 6-7 listu) taj deo i sa Nikosavom. I primeti se da kukuruz koji nije dobio Nikosav pre šest dana bolje izgleda od onog koji ga je dobio...
Vrlo slicno iskustvo i kod nas, jedan deo parcele nije oprskan zbog vetra. Posle desetak dana odradjena zastita sa punom dozom nikosava plus dikamba, korovi obareni, tj. poceli da venu a kukuruzu nista i ako je bio u sedmom listu i sto je takodje zanimljivo uocljivo veci nego na delu parcele koji je dobio tretman u optimalnim uslovima.

Колико се брзо усваја никосулфурон? Нисам се надао киши па прскао, прошло можда свега пола сата.

U svakom slucaju nikosulfuron mozes opet prskati,koliko znam do 7-8 pera,a ako je pala kisa posle pola sata mislim da je 50% ostalo usvojeno.

Sto,ja sam ga nekad kad treba ponavljao jer imamo problema sa uskolisnim,a tako pise i u upustvu da moze jedna doza ranije a druga kasnije.
Ustvari neznamo u kojoj je fazi kukuruz kod Savla.

Moze dva puta al u split-aplikaciji.

Isao danas da vidim sta je uradio Monsoon,znaci tiha jeza rasrafio sve zivo,palamidu,sirak,cicak,abutilon...

Шести лист је, а ово је био други сплит. Не смем га понављати само питам да није имао неко слично искуство, да видим чему се надати.

ja sam radio nikosavom pre 11 dana pola doze kukuruz bio u 3-4lista sirak bio baš jak i samo malo ga zaustavio juče prsko drugi put kukuruz je u 6 listu prvi put sam ošo 0,35lit a sad drugi put o,65lit štoje ukupno 1lit e sad štaće biti videćemo,pričo sam sa par ljudi i kazu neće biti nikakvih problema

Vidim da ljudi dosta hvale cordus , u borbi protiv sirka.

A za nikosulforon mnogi idu i celu litru na kj

Ja sam ove godine koristio nikon, talisman i equip , u preporucenim kolicinama

Nazad
Vrh