Herbicidi u kukuruzu

Kod mene je kod ranije sejanog 4 skroz razvijen i tu mi je ostalo jos 2ha da se oprska, tu mi je samo kriticno da ne bude kasno da se oprska u sredu. A kasnije sejan ima 3 skroz razvijena lista i mislim da on nece da preraste.
A receno mi je da mogu i u sestom listu da prskam dikambom ali sa dozom 0.5l/ha.

prskao adengom posle setve pre nicanja nikao samonikli suncokret sta sada . da li ce ga unistiti kada padne kisa ili da ga prskam ima pet sestlista. ako cekam da bude veci pa mora laudis ili neki drugi skup i herbicid bice zarade 0.

Prskao bih u splitu sa equipom, koloseumom i pikom to jest kupio sam ove otrove e sada kako izdozirati...
Prvi put 1l equipa + 0.5 koloseuma plus 10g pika a drugi put samo 1l equipa (preporuka iz apoteke) ili ici sa malo jacom kombinacijom prvi put 1.5l equipa 0.6l koloseuma i 10 g pika a drugi put 1l equipa. Posto nikada nisam prskao u splitu u nedoumici sam.

@zoran adamov
Adengo je sve samo ne jeftin. Efekat je izostao jer nismo imali kise. Samonik suncokreta tuce i Syngenta Pik koji ti je jeftiniji.

@propenpop
Sta ce ti pik, kad imas Coloseum. Tatulu ne nosi dikamba, ali nosi je ekvip tako da si pokrio sve korove. Pik ti je samo bacanje novaca.

A doza u zavisnosti od sirka. Ako je nikao sav sirak (sto sumnjam) onda 1.5l/ha sad a 1l/ha posle. Ako nije nikao sav onda sad 1l/ha a posle 1-1.5l/ha.

Uglavnom su mi njive ciste ima malo sirka njega laudis skine odgore pa posle spartac i cao.Mislim da se sirak bez posledica po prinos i nemoze nicim unistiti u kukuruzu.Ja ga unistavam u soji, repi,...

Slazem se i ja da ne moze bez posledica. Ali ima situaciju da na svim njivama koje su prskane prosle godine samo Laudisom ove godine je sirka strasno. Semenski sve, a rizom di koji (taj je nikao prosle godine posle prskanja i uspeo da izbegne motiku paraca).

A te posledice nisu strasne. Strasnije je da ostavis sirak da se ometlici i baci seme.

Kako se pokazala kombinacia Tangenta + Talisman? Planiro sam da idem sa Equip + cambio, a u zadruzi gde uzimam hemiju mi kažu da talisman i tangenta izađu jeftinije.

Kako se pokazala kombinacia Tangenta + Talisman? Planiro sam da idem sa Equip + cambio, a u zadruzi gde uzimam hemiju mi kažu da talisman i tangenta izađu jeftinije.
Extra kombinacija ja planiram i ove godine da radim sa njom.Prosle godine gde sam radio sa tom kombinacijom ove godine nemam sirokolisnih korova jer tangenta je zemljisni i kontaktni herbicid!I sa tangentom mozes do 10 lista da prskas ko sa laudisom!

Ja sam prošle godine prskao kombinacijom Plamen 0,4 l + Talisman 0,75 l po jutru,ispalo je extra, iznenadio sam se rezultatom a izašlo je negde oko 1500 din. po jutru.
I ove godine idem isto...

nikosulfuron 40gr = 660 din
rimsulfuron 40gr = 672 din
dikamba 0,5L = 945 din
Inex okvasivac 0,1L=88 din
2365 din /Ha = aktivne materije kao u Principal plusu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh