Herbicidi u kukuruzu

Posle 4 dana hoces da talisman skida travu?Pa jel ti od skoro radis poljoprivredu?
Sta vam se bolje pokazalo za skidanje muvara...rimsulfuroni ili nikosulfuroni?
Ja sam lepo napisao da travu nije ni pipnuo, a ne ubio, sto znaci da sam ocekivao da se makar pojavi neka promena, sobzirom da je palamida uvenula u roku od 24h.pozz

Vidim da je minđušar par strana unazad pisao kako koristi fluroksipir u kombinaciji sa dikambom za kupinu (Rubus caesius)? Kako sama dikamba reaguje na kupinu? Imam jednu oazu palamide i jednu oazu kupine koje su se solidno razrasle pa sam mislio sutra da ih sprašim, a ovo što tek niče da potučem za jedno 10ak dana. Kukuruz je u fazi 3 lista.

Isprskao sve Merlinom juce, danas kod nas neki slabi pljuskovi, hoce se aktivirati?

Njive su mi slabo korovne, tek na jednoj parceli sam imao palamidu ozbiljnije, ostalo sredio total ujesen septembra (ne jula i avgusta kao ostali)

@Bokibole i ja sam imao par oazica od palamide a rano je još da radim sve kompletno uzeo leđnu prskalicu i sa matonom (kukuruz treba da ima od3-5 listova) za dva dana već se vide promene na palamidi

molio bih za pomoc oko ovog korova kako da ga unistim , prosle godine ga uopste nije bilo a sad je propast:sta:
cam01342.jpg
[/IMG]
cam01343.jpg
[/IMG]
cam01344.jpg
[/IMG]
cam01345.jpg
[/IMG]
cam01346.jpg
[/IMG]
cam01347.jpg
[/IMG]

@micigen, što bi koristio Talisman u ultra hibridima?
@coka1- meni biljka liči na Bulku, ili ti divlji mak. Mada nisam bio siguran ni juče a nisam ni sad, čekao sam neko drugi da se javi. Guglaj za herbicid, nemam ga po njivama pa nisam ni ga ni tražio. Mislim (opet nisam siguran i najbolje da pitaš nekog zaštitara) da nije tako otporan korov, verovatno ga skida 2,4 D hemija, ili nešto skuplje tipa Laudis.

Nazad
Vrh