Herbicidi u kukuruzu

ajde ako neko zna da premesti ovaj post na neko drugo mesto gde bih mozda dobio odgovor koja je ovo biljka i kako da je se resim plz,PLZ.
cam01388.jpg
[/IMG]
cam01385.jpg
[/IMG]
cam01386.jpg
[/IMG]
cam01387.jpg
[/IMG]

ajde ako neko zna da premesti ovaj post na neko drugo mesto gde bih mozda dobio odgovor koja je ovo biljka i kako da je se resim plz,PLZ.
cam01388.jpg
[/IMG]
cam01385.jpg
[/IMG]
cam01386.jpg
[/IMG]
cam01387.jpg
[/IMG]

ja sam prskao sa "tezis" i resio se ove trave (ubacio 250l vode i zalio 80 ari,super ispalo) ! a mislim da je u pitanju gorusica !
tezis 350,00 dinara smesno ali moras i okvasivac da ubacis bar duplu dozu obavezno on ti je oko 200,00 za 1h
Napomena ja pricam za psenicu !
Maton je ubija u kukuruz !

- - - - - - - - - -

sale 307@
jeftiniji je a i trava ce da mi odmakne bila detelina pa imam travne korove ! inace znas da fokus ultra ne ide dva puta na istu povrsinu pa sam ga ostavio za kraj !

Poslednja izmena:
Ako si sa tim prskao kukuruz onda ćeš se ti druže ove godine duplo nasejati. Metsulfuron - metil uopšte nije registrovan za kukuruz!

Danas malo gledao "jeftinu" hemiju za kukuruz. Prosle godine radjeno sa Agromarketovim Novovelom (A.M. Nikosulfuron). U kombinaciji sa Peakom unistio sve korove.
Sad ga nemaju u apoteci, vec mi nude neki Nicogan i neki Agrosavin Nikosav. Kaze da se niko nije zalio na Nikosav i da su ljudi stavise prezadovoljni. Da li je neko radio sa ovim herbicidima i valjaju li cemu?

Oba su na bazi nikosulfurona. Iste su formulacije i unistavaju uskolisne korove ukljucijuci i sirak iz rizoma, kao i neke sirokolisne korove. Da bi se unistili svi sirokolisni mora se dodati jos nesto za njih.

U dozi 1,25l po ha ubija rizomski sirak. Jedino ako je sirak prerastio onda je problem. Moze do osmog lista kukuruza, a da je sirak do petog lista.

Prosle godine dobitna kombinacija bila je Nicosulfuron i Peak 75WG. 90% korova unisteno. Posle par dana sirak samo poceo da crveni i na kraju se osusio, a ambrozija samo na jednom delu od nekih 20-30ari prezivela. Ne znam zasto?

Koliko ide Laudisa i koliko ide Equipa u kombinaciji po hektaru,jel zna neko???Nisam mogao da pronađem nigde...:ppozdrav:

Tih muvara ima više vrsta i različito i reaguju , možda je najbolje kombinacija oba preparata.

Nije dvornik ono na šta ja mislim , nešto drugo raste iz žila rizoma , samo u prethodno neobradjenom zemljištu , ima špicaste listove i liči nekako na palmice , moraću slikati . (ne liči na smrekvice boriće , nego na palmice baš :osmeh:
Meni lici gornja slika manje a donja vise na travku pobrljavku,vole je ova gradska deca.:haha:

- - - - - - - - - -

Juce odradjen kukuruz prvo prskanje,mislim posle nicanja,agrodimark,lodin i ekvip.Kukuruz je u 5 listu.

Do kada nije kasno prskati Dikambom ?? Uzeli smo za svu povrsinu pod kukuruzom ali nismo oprskali sve a najvljuju kisu jos dan dva.

Nazad
Vrh