Herbicidi u kukuruzu

Ne , ovako nekako izgleda :

0510plooseleaf.jpg

ili ovako otprilike :

th
Pre će biti da je to dvornik.

Jel moze SIRAN (Nikosulfuron) da ocisti zaubacu? ako ne sta preporucujete? Najvise ima palamide, zubace i sirka. Colosseum je spreman, e sad hteo sam SIRAN da pomesam sa njim, ali nisam siguran da ce ocistiti zubacu.

Poslednja izmena:
Kako se resiti trave u kukuruzu, prskao sam monosan herbi + Talisman, proslo 4 dana, palamida ubijena a travu nije skoro ni pipnulo.
TREBA MI NESTO OVAKO???? CIME JE OVO PRSKANO ILI STA PREPORUCUJETE
6nqmhg.jpg

Posle 4 dana hoces da talisman skida travu?Pa jel ti od skoro radis poljoprivredu?
Sta vam se bolje pokazalo za skidanje muvara...rimsulfuroni ili nikosulfuroni?

Tih muvara ima više vrsta i različito i reaguju , možda je najbolje kombinacija oba preparata.

Nije dvornik ono na šta ja mislim , nešto drugo raste iz žila rizoma , samo u prethodno neobradjenom zemljištu , ima špicaste listove i liči nekako na palmice , moraću slikati . (ne liči na smrekvice boriće , nego na palmice baš :osmeh:

Kad zamatori (preraste) muvar tesko ga skidaju i jedan i drugi , ali po mom iskustvu ipak bolji rimsulfuron.

Sta kazete za kombinaciju Nikogan+Agrodimark? Do kog lista je preporucljivo prskati?U uputstvu za Nikogan pise od 2 do 8 lista,ali nesto mi je to cudno.

Jel moze SIRAN (Nikosulfuron) da ocisti zaubacu? ako ne sta preporucujete? Najvise ima palamide, zubace i sirka. Colosseum je spreman, e sad hteo sam SIRAN da pomesam sa njim, ali nisam siguran da ce ocistiti zubacu.

Nisam bas sigaran da ce ti SIRAN unisti on je za uskolisni korov po meni zakon.A za zubacu po meni(ne garantujem) zakon je TAROT WG.

- - - - - - - - - -

Kako se resiti trave u kukuruzu, prskao sam monosan herbi + Talisman, proslo 4 dana, palamida ubijena a travu nije skoro ni pipnulo.
TREBA MI NESTO OVAKO???? CIME JE OVO PRSKANO ILI STA PREPORUCUJETE
6nqmhg.jpg

Ovako pobeli i posle CALISTO. Po meni najbolja kombinacija je mesanje dva sretstva cija je aktivna materija DIKAMBA(agro dimark,banvel...) i NIKOSULFURON(SIRAN....).Takva kombinacija zadnjih nekoliko godina nije omanula.

Jel moze mala pomoc,zbog nejednakog nicanja na njivi imam kukuruze od 2-3 lista,i neki koji tek izbija a njiva ima sirka i cicka pa se pitam da li mogu da isprskam talismanom i u kojoj koncentraciji, da li ce da smeta ovom kukuruzu koji tek nice?

Nazad
Vrh