Herbicidi u kukuruzu

Prijatelju daj bože da ja griješim!!!!!

Prskano u 5-6 listu. Hibrid je NS 6102

1zxy1d3.jpg

2zirp4y.jpg

2aj46tk.jpg

334jhol.jpg

Nakon konsultacija na forumu prskao sam Monsoon-om 01.06. Palamida je vidno pocela da zuti, ostali korovi isto, jedino se poponac jos neda, ali su i njemu vrhovi poceli da zute. Medjutim i na kukuruzu postoje neka ostecenja, da li je od hemije ili ga je mozda malo grad zahvatio... :sta: Prskao sam najmanjom dozom od 1.5l/ha uz utrosak vode od 300l. Kukuruz je NS640. (Jos jednom da napomenem da je nikao nekih 80%, jer je toliko i posejano :zli:)

Cudi me da poponac ne oseca Monosan.Ovo sto probija list ovo zutilo svakako nije od grada bar ja tako mislim.Ovi izresani krajevi na liscu nogu da budu.Mislim da je pre do neceg drugog.

Jel seme bilo tretirano?

Samo ono standardno sto pise na deklaraciji, imidor je za ZP, a za NS ne znam tacno sta je pisalo. Ja sam ga tretirao Masurolom za ptice.

Mislim da je jos rano za poponac, tek je 6-ti dan od prskanja.
Bez obzira na ova ostecenja na listu kukuruz je nastavio da raste, bar sam ja tako uocio.

Prskano sa calistom 0.2 i talismanom 1l na dva kj, pre jedno 15-ak dana. Trebalo mu je vremena al je resio sve osim ove pepeljuge. Koja nam je izgledala sumljivo pa smo danas isli sa jos 0.12l calista toliko nam ostalo,kukuruz u desetom listu. Mislim da ce je dotuci.

Kolega Krajisnik ako hoćeš da se tvoj kukuruz koji si prskao duplom dozom izvuče obavezno mu stavi folijarnu prihranu što pre a posle nedelju dana ponovo i sigurno će se izvući bez većih posledica na prinos

Prskoa sam od sirokolisne ranije sa matonom, ali ima malo ambrozije koja je stala, a sada se polako povraca u zivot. Sta je dobro ponoviti da je dotucem?

Gledam tako po ataru i isti slučaj sa ambrozijom u kukuruzu, zuti ali se povrati i to prskano sa kvalitetnom hemijom, razumem one veće ali i manja ambrozija preživi, mora se ranije prskati.

Kolega Krajisnik ako hoćeš da se tvoj kukuruz koji si prskao duplom dozom izvuče obavezno mu stavi folijarnu prihranu što pre a posle nedelju dana ponovo i sigurno će se izvući bez većih posledica na prinos
Ma ta njiva je prejaka tu ima djubra vise nego zemlje.Zato je i bila krenula trava pa sam pozurio i napravio gresku.Juce sam bio nema vidljivih znakova da kukuruz boluje naprotiv ide kao iz vode.Cak malo i previse tako da cu posle praznika morati ici spartati jer nece se moci uci u njega.Bio je u cetvrtom peru odprilike kad je prskan sada je otisao u vis dosta,nesmem da cekam.Ima koji da se iskrivio ali ne znacajno kako sam se nadao,ispravio se poprlicno.Mislio sam da onaj sto se iskrivio da ce sigurno da nagrebusi ali nije,polako se vratio i ide lepo.

Ambrozija se moze suzbiti dok je jako mala-2 lista... Kada dobije drugi red listova, ili ti to dode nesto slicno kao kod kukuruza zaperci, e tada joj mozes duvati u **greška. Neznam dali ce nesto da je suzbije osim totala.......

Upravo odradjen "triplex".Prvi put 1l. Siran pa drugi put 1l. Talisman-to je trebao biti SPLIT-sirak i dalje ko prihranjen, i sada 2l.Nikosava,povrsina 1ha. na jesen rezultati(ili ranije)
Danas obisao parcelu- kukuruz bolji 30% od ostatka njive/7kj./ sirak ko u prici pola crveni,a pola lep-nemam vise zivaca inace bi probao i 4ti put da ga ubijem hemijom.

Citam zadnje postove, ima dosta korisnih stvari. Probao sam prskanje sa totalom i acetohlorom, travu je zakovalo za zemlju, ne mrda, kuruz samo pici.
E sad citao sam dosta od ove teme i trebami jos jedan savet, pre sedam dana je posejana parcela sa zp 341 hibridom, koje je vec izniklo,doduse ne ravnomerno ali ima ga do dva pera. U njivi se pojavila zubaca, i nema druge trave. Cime sad da je usporim ako ne mogu da je unistim, da mi ne bi zeznula kukuruz.

Nazad
Vrh