Herbicidi u kukuruzu

Špartač je namenjen za ubijanje vremena i za sviranje ku...cu :osmeh:
Kolega jel ovo u temi Soja 2014 tvoj spartac i tvoja soja ili je samo reklama?
YhWN0XD.jpg

Špartač je namenjen za ubijanje vremena i za sviranje ku...cu :osmeh:

Ubijanje vremena mi se nesto ne svidja na traktoru kad za to postoje kafane. A ono sviranje ko u sta voli nek izvoli!:osmeh:
Spartanje je odlicna i korisna stvar za koju ti koji radis toliko zemlje znam sigurno da znas ulogu i pozitivnu stranu spartanja! Druga je stvar sto bi ti spartao ali nemas vremena jer ne mozes stici pa onda malo ga zaznes da spartanje nije korisna stvar!

@ pujol
Ako ima korova, trebalo bi da prskaš. Vidim od uskolisnih imaš muhar. Equip bi trebao da koristiš ako imaš sirak iz rizoma, većinu ostalih uskolisnih ti skida Laudis. Vidi malo koje to muharike imaš i ako ih nađeš ovde na listi- http://www.bayercropscience.rs/herbicidi/laudis.html ne moraš kupovati i Equip. A Laudis se koristi u šećercu, tako da mislim da ne bi trebao da imaš nikakvih negativnih delovanja na kukuruz + ide do desetog lista. Ako ipak treba da ideš sa Equipom, nemoj koristiti punu dozu, već smanjenu tj. oko 1,5l/ha (ali za ovo svakako pitaj zaštitara!). Razlog ne znam zbog čega tako, ali je jedan prijatelj isto tako imao neuspelu zaštitu, pa je pitao za Equip (kukuruz 8 lista) i u dve različite apoteke je dobio isti odg- da se ne ide sa punom dozom, s tim što je prvi apotekar preporučio Motivell, a drugi Equip.

Drugari napravio sam gresku pri prskanju moga kukuruza.Sta se desilo?Kukuruz je 3 i 4 pero juce sam ga oprskao sa kombinacijom Talisman i Plamen.Koncentracija i litar talismana i pola litere plamena na 300 litara vode po hektaru.E sada greska jew u tome sto sam ovaj zadnji hektar sto mi ostao prskao ali na 150 litara greskom.Malopre sam bio kukuruz se pogrbio u stablu ne u listu,lisce kao da mu nije nista samo se stablo iskrivilo,nije leglo daleko od toga mada sam ga juce prskao ima jos fore.Kakva su iskustva sta bi sve moglo da ga zadesi?Sto se trave tice i zubaca je pozutela i ima onu ljubicastu boju posle samo jednog dana.Ima li mu spasa ili da planiram preoravanje?Hvala unapred

Kolega nisu dobre vijesti .ja sam imao sličnu situaciju prskali smo kukuruz danas ja sutra bratić nastavio i ušao u već poprskano nekih 30tak metara dok nije skopčo da ide po već prskanom .kukuruz se nije osušio ali je najveći bio metar i nijedan nije imao klip.tako da prijatelju jako mi je žao i volio bi da je drugačije ali ne gine ti oranje,to ti je iz ličnog iskustva a pride još što su mi prijatelji pričali slične slučajeve i svi su jednako završavali.

Drugari da li smem da opicim jednu njivu EQUIP+LAUDIS kukuruz je u fazi 8 lista.Prskao sam pre one kise sa talisman+ maton ali regenerisao muhar i neki sirokolisni korovcici,pa ne znam dal smem da opletem ponovo?

I ja sam juce oprskao moj kukuruz, sa istim sredstvima, mada ima malo osmih listova vise su sedam celih. Za dve nedelje videcemo rezultat.

Sve je moguce.Sta bude bice.Mada rekose mi da nije isto prskati u dva naleta i jednom sa duplom dozom.Sta bude ko ga sisa,ja sam ga vec oprostio pa kako mu da bog

Ako sam dobro razumeo isao si sa 1l/ha plamena i 2l/ha talismana. Nece se nista desiti posebno. Bice mozda 5-10% smanjenje prinosa, a mozda ni toliko. Ja obavezno ovratine prskam i kad izlazim i na kraju jos uzmem pa sa 10m oprskam ponovo. Nisam ja nesto primetio da na ovatinama nema klipova ili da su losiji. Jos jedan dokaz je sto kad mi na kraju ostane da moram da preklopim red-dva obavezno pratim taj red i u paranju za 15-20 dana ne vidim ja tu nista drugacije. Bez jeda:ppozdrav:

Nazad
Vrh