Herbicidi u kukuruzu

Pisano je o tome. Ukratko jake doze hemije za uskolisno. Doza primene preko maksimalne preporucne. Neces je uspeti unistiti potpuno, ali ce bolovati dugo. Sledeci usev posejes psenicu i posle skidanja useve oprskas totalnim sa 4-5% totala u odnosu na vodu.

Pisano je o tome. Ukratko jake doze hemije za uskolisno. Doza primene preko maksimalne preporucne. Neces je uspeti unistiti potpuno, ali ce bolovati dugo. Sledeci usev posejes psenicu i posle skidanja useve oprskas totalnim sa 4-5% totala u odnosu na vodu.

Složio bih se sve, sem što bih rekao da je to preterana doza totala. Ipak je to 12-15 litara totala na 300 litara vode, za čim mislim da nema potrebe za prskanje strništa.

Prosle godine kupljena 1 parcela dosta zapustena.Posejan kukuruz oprskan a sirka kao u dzungli.Ove godine posejan ultra hibrid i prskano fokusom protiv sirka.Rezultati, dobro je ubio sirak ali na pojedinim mestima sirak je preziveo,manji je nego kukuruz ali lepe zelene boje kao da mu nista nije bilo jedino sto je malo zaostao u porastu.

Složio bih se sve, sem što bih rekao da je to preterana doza totala. Ipak je to 12-15 litara totala na 300 litara vode, za čim mislim da nema potrebe za prskanje strništa.

Nije to puno to je preporučena doza 6-7l po kj jel je reč o zubači,a za ostalo može sa pola doze 3lit po kj.

Dovoljno je 200l vode/ha i 8-10l totala. Kod zubace nema zezanja, vec samo mora jaka doza. A kao sto kaze Radoslav za sve ostalo je voljno 5-6l/ha.

Najčešće pirika u kukuruzu i ne napravi veliki problem , skoro ništa , nebi ja tu ništa ni dirao ako nije baš nenormalno mnogo pirike, zubače.

Ja kad uzimam takve njive u arendu obično sejem za silažu ili kukuruz skidam na zeleno za jednodevnu ishranu goveda. U oba slučaja dobijam na vremenu jer njiva bude pravovremeno oprskana totalom. Mislim silažu ili sečenje za zelenu hranu radim u avgustu (ili nešto ranije) i tad je bilo koji korov najbolji za prskanje totalom.

Imam jednu parcelu malo izaslo sirka posle prskanja kukuruz ima 9 listova sta mogu da koristim?Razmiljam da idem sa equipom sa pola doze,malo da zaustavi sirak a ujedno da ne zezne kukiruz....

Poslednja izmena:
naravno da možeš .imao sam prilike da koristim pivot kojem je istekao rok trajanja prije 18 godina pravila ga zorka šabac i bio je još u staklenim flašama i vjerujte mi bolje je odradio nego friški

Ja sam dao drugu Pulsar iz 2009. godine jer mu zafalilo 0.2dl. Uspelo isto kao i ovogodisnji.

Nazad
Vrh