Herbicidi u kukuruzu

Ma odradio je odlicno sve je sprzeno, evo ne mrzi me idem da slikam njive......
Samo KONKRETNO pionirov suncokret LE25 NIJE unistio, preziveo je. Ostalo sve ok.

Gledao sam malo ovaj tvoj slucaj Monsun vs Pionir LE suncokret. Po nazivu aktivne materije vidi se da je slican preparat Express i Monsun (komponenta za sirikolisno). Ipak nije preporucljivo prskati kukuruz sa Expressom, kao anaogiju na Monsun:haha:

2jc6n3r.jpg

ovako izgleda njiva posle monsuna, bez spartanja....
2wdyhco.jpg

cicak posle monsuna.....
263k6j5.jpg

e ovo je taj LE25 sto je preziveo monsun pa cak i motiku..... inace okolo se vidi polu suv suncokret koji nije izbegao motiku
2zxw5e0.jpg

Ovako izgleda rimi pr posle monsuna.....
2vxqcyf.jpg

A ima i ovih `cudnih` biljcica da se nadje ponegde......:haha:

Dobre su,neg' kasno prskaju,treba leci na zemlji gledati korov,koji se tuce dok je mali i on i kuruz(manje boluje),a sad velik kuruz pa mora skuplja hemija...

Nemora da znaci da je bilo sta od tog sto ste naveli,kukuruz NAJKASNIJE prskam u 4-5-om listu.Kukuruz u monokulturi imam najvise 2 godine za redom i to su izuzetno retke parcele da se zalomi tako a opet sam vecinu kukuruza radio sa Monsunom,izuzev gde mi je suncokret predusev tu radim samo sa Calistom jer sirka nema na takvim parcelama.

Poslednja izmena:
Kakve su to vase njive kada vi sa tako skupim preparatima delujete?

Pa jednostavno uzmes monsun i prskas, nemislis dali sme ovo, dali sme ono? Do kojed lista sme da se prska, jesi li zakasnio, nisi zakasnio?
A i nije tako skup naspram onih jeftinih preparata od kojih kukuruz pozuti, ili ti smanje prinos ili dogodine se pitas zbog cega li tvoj kukuruz ili sta vec posejano duplo manji od komsijinog a istog dana sejano......
To su samo neke stvari zbog kojih ja koristim monsun evo vec 3 god za redom, samo sto ove godine sam isao split aplikaciju, i cini mi se da je dosta bolje bilo delovanje......

Svako zna svoje.
Evo rezultat mog rada.
Posle setve,a pre nicanja 2lit/kj total + 1lit/kj acetohlor.U 4 listu 0.4lit/kj colosseum + 0.6lit/kj nikosav.
2x spartano.
wp20140605006.jpg
Lepo nema sta......
znaci 1000din total+700din colosseum+700 din acetohlor+400 din nokosav=2800 din +2x spartanje.......
nerazumem po cemu je onda monsoon skup preparat ako kosta 2900 din? lit/1kj
i na kraju 2x pecanje umesto spartanja :riba::haha:

Kakve su to vase njive kada vi sa tako skupim preparatima delujete?
Kakve?? Katastrofalne eto kakve. Racunas da mozes da pustis korov da naraste do 15-20 cm kako preporucuje uputstvo skupljih preparata i onda ti ga ti skuplji preparati isti taj korov samo prihrane preko lista i eto recepta kako da dobijes katastrofalne njive .
Ali dobro pametan se uci na tudjim a budala na svojim greskama. Jednostavno kod mene vise nece ici kukuruz na kukuruz nikad vise u zivotu.

Drugari da li smem da opicim jednu njivu EQUIP+LAUDIS kukuruz je u fazi 8 lista.Prskao sam pre one kise sa talisman+ maton ali regenerisao muhar i neki sirokolisni korovcici,pa ne znam dal smem da opletem ponovo?

Nazad
Vrh