Herbicidi u kukuruzu

Najbolja kombinacija kod mene se pokazala sa bilo kojim herbicidom formulacije 2.4 d do 3 lista pa cak i 4 a zatim ako treba korekcije Callisto!

Momo ide ga 20gr po ha iliti 2 kesice po 10gr.Možda odnese palamidu kada je mala.Veliku ne nosi.Isto tako ne skida pomoćnicu iliti kereće grožđe.Čini mi se da ga takođe neću više koristiti.

Dikamba do 5 listova je dobro resenje. Ono sto sam primetio da se kukuruz malo deformisao koji je prskan u odnosu na onaj koji nije. Videcu da li ce uticati na prinos kasnije.

Meni se cini da ga je malo i zaustavila u rastu i to slabija doza dikambe od 0,25-0,30l/kj. ono gde sam koristio calisto kukuruz je malo veci, isti hibridi isti datumi setve...

U subotu ja i brat isli malo da kopamo kukuruz. Na jednom jutru Monsoon NIJE suzbio suncokret od prosle godine, u pitanju je pionirov LE25. Ponasa se isto kao da je oprskan raftom, listovi izgore a on krene da tera dalje iz sredine.......
Inace na drugim parcelama gde su bile druge sorte suncokreta lani, nije bilo problema sve izgorelo......

Nisam do sada radio Callistom, prvi put ove godine. Kombinacija Callisto 250 ml/ha plus 0,1% Trend plus Motivel 6 OD 0,75l/ha. U sredu će biti nedelju dana kako sam prskao i čini mi se da jako slabo deluje. Ima svega po malo, nema palamide, al je sve to malo veće sada. Sve me trema hvata da ne uspe. Znam da je rano, al svejedno, moram da pitam. Na uputstvu piše da se nakon 5-7 dana korovi osuše. Već trećeg dana je ambrozija pri vrhu pobelela i stoji tako.

Imao sam ogled sa Principal plusom na 1ha. Bukvalno 24h nakon prskanja sva mala trava pocrvenela, nije prošlo ni nedelju dana 95% se osušilo skroz. Idem sutra da vidim kako izgledaju sad palamida i poponac.

Callistu treba oko 10 dana da bude bas vidljivo delovanje, ali ako si isao sa 250ml/ha nemas frke bice resena palamida bez problema...

Da li sme TALISMAN u kukuruz koji ima 8 listova,nije se moglo pre zbog kisa,da li ce mu skoditi posto sam citao u njihovom prospektu i kaze se od 2-6 lista.

I ko rece da je Monsoon los bese,kad sam danas otiso u njivu gde je korov bio i do pola metra i vido sve sprzeno samo osto kukuruz nisam mogo ocima verovati,sto se mene tice ja bolji herbicid nisam koristio u zivotu,slike sutra. . .

Sa kojom dozom si radio? Ja sam prskao sa 1.6 l/ha i zadovoljan sam kako je Monsoon uradio posao, pogotovo na sirak koji je sad ljubičaste boje. Manja širokolisna trava je spržena skroz dok je veća zaustavljena ali nije potpuno odapela, ali se nadam da se neće regenerisati. Sutra je dve nedelje od prskanja, ostaviću još do vikenda da deluje herbicid na rizom sirka, a onda već moram parati jer je kukuruz dosta porastao...

I ko rece da je Monsoon los bese,kad sam danas otiso u njivu gde je korov bio i do pola metra i vido sve sprzeno samo osto kukuruz nisam mogo ocima verovati,sto se mene tice ja bolji herbicid nisam koristio u zivotu,slike sutra. . .

Druze ja sam srecan sto je kod tebe tako ispalo, ali evo kod mene jako slabo odradio. Kupio sam danas kelvin pa idemo jovo nanovo

Nazad
Vrh