Herbicidi u kukuruzu

Juče je jedan kod nas....
Mi smo pre dve ili tri god. jednu njivu poprskali
tj. poslao sam oca a ja sam je obilazio dva dana pre...kad sam skrenuo posle prskanja video sam da je izbacio 7 list
ništa nije mu bilo,prinos kao i na ostalim njivama...
ali naravno ne preporučujem,kod nas je prošlo bez posledica što ne znači da kod nekog neće biti
ali sad uglavnom idem callisto 150ml i nema brige

Poslednja izmena:
Cini mi se da je vec neko postavio slicno pitanje,ali ne mogu da nadjem.Sta mislite da li ce Talisman+Plamen da suzbije(zaustavi) ovaj rastavic,mislim da se tako zove.Imam ga u delovima gde je voda lezala.Sliku sam preuzeo sa neta.
to se zove cinkrot a njega samo maton moze da ga sprzi( zaustavi) al ako ga oces resiti treba ti 8l/kj totala

Poslednja izmena od urednika:
Da li ste radili sa Talismanom poreko 6 lista kuuruza. Cini mi se da je i kalisto udario i nesto od uskolisnih korova, pa sam mislio da ih dotucem sa talismanom

Kazite mi da li ce calisto da dotuce stir koji je visok oko 35cm malo je pozuteo na vrhu, prskao sam pre tri dana.

Uzmi u obzir da je Calisto izuzetno spor u delovanju.

Ljudi da li se to meni cini ili izgleda da sirkovi iz rizoma pocinju da se bude,pisem za njive koje su prskane pre kise:sta:.

Putniče, uništena je vegetativna kupa , tako i treba da izgleda.

npr. ovako izgleda palamida posle Callista

99lwdh.jpg

Hvala vam na odgovorima sad cu moci lakse da spavam.uplasilo me to jer su mi svi korovi veliki(tatula, ambrozija, stir...) ali taj stir kao da je najmanje dobio. sledece godine ce calisto da radi ranije, da ne crvenim kad prodjem pored svoje njive. E da ne zaboravim danas sam isao i sa 1l talismana po hektaru

Vise puta je napisano da sirak iz rizoma je nemoguce dobro resiti u kukuruzu. Samo se sprzi nadzemni deo biljke i sada kada je podstaknut vlagom i toplim danima krece ponovo da raste.

Pogotovu sto rizom ima jako dobar odbrambeni mehanizam od herbicida sa odbacivanjem zglavaka,ali bojim se da nam se polako javlja rezistentnost na herbicide koji se koriste u kukuruzu.To je moje misljenje,a mozda i gresim.

Nazad
Vrh